Zašto hrvatski mediji friziraju incident: Svjetski prvak Ogier bio je bahat, pobjegao je i umalo pregazio policajca

Zašto hrvatski mediji friziraju incident: Svjetski prvak Ogier bio je bahat, pobjegao je i umalo pregazio policajca

Zagrebačka policija potvrdila je da istražuje slučaj prometne nesreće u kojoj je u nedjelju ujutro sudjelovao aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier, dok je bio na putu za 17. brzinac u sklopu Croatia Rallya, treće utrke Svjetskog prvenstva u reliju.

Ne otkrivajući identitet vozača, u policiji su kratko rekli da se utvrđuju sve činjenice i okolnosti prometne nesreće u kojoj su u nedjelju oko 7,15 sati u Novom Zagrebu sudjelovala dva automobila, ali i da se provodi kriminalističko istraživanje, javlja Tportal.

Sebastien Ogier je, po pisanju medija, prilikom skretanja na autobusnu stanicu udario u BMW, a sve se dogodilo na putu na početni brzinski ispit.

Prema snimkama koje su objavili, policajac je stao ispred Ogierovog automobila i stavio mu ruke na poklopac motora, ali ga je vozač zaobišao, nastavivši vožnju.

U nesreći je načinjena samo materijalna šteta, a po neslužbenim podacima najvjerojatnije se radilo o nesporazumu kad je napustio mjesto nesreće.

Unatoč oštećenjima na desnoj strani Yaris WRC-a, aktualni i sedmerostruki svjetski prvak pobijedio je u nedjelju u prvom izdanju Croatia Rallyja, trećem natjecanju Svjetskog prvenstva u reliju.

Nova TV javlja da se nakon što je momčad francuskog vozača saznala za prometnu nezgodu, na mjestu prometne nesreće pojavio se njihov predstavnik koji je u suradnji s organizatorima dogovorio da Ogier može napustiti mjesto prometne nesreće i otići na početak natjecanja.

Policija je mogla zadržati francuskog vozača, ali ga nisu željeli isključiti iz prometa i onemogućiti mu nastavak natjecanja, već je dogovoreno da će nakon utrke biti ispitan o okolonostima prometne nesreće.

Sebastian Ogier jutros je, osim što je sudjelovao u prometnoj nesreći u Novom Zagrebu, kažnjen zbog prolaska kroz crveno svjetlo.

Naime, francuski vozač je rano jutros, oko 7:20, ispred policijske postaje u Ulici Antuna Bauera, prošao kroz crveno nakon što se prethodno ubacio ispred jednog automobila. 

Index je u posjedu kazne koju je policija napisala Ogieru. U njoj piše da je kažnjen s tri tisuće kuna te oduzimanjem vozačke dozvole na mjesec dana jer je “skrenuo lijevo na križanju Ulice Antuna Bauera i Vlaške dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo”. 

Na slici: Francuz Sebastien Ogier

Foto: Hina