Zašto je ministar Grlić Radman iživcirao Milijana Brkića: Umjesto izbora, dohvatio se svoje “avanturističke” biografije

Zašto je ministar Grlić Radman iživcirao Milijana Brkića: Umjesto izbora, dohvatio se svoje “avanturističke” biografije

Na velikom sjednici HDZ-a Grada Zagreba dogodila se zanimljiva situacija. Naime, Milijan Brkić je diskretno “spustio” ministru vanjskih poslova Grlić Radmanu.

Andrija Mikulić održao je uvodni govor. Sastanku nazoče i zamjenik šefa HDZ-a Milijan Brkić, ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, Željko Reiner, Ivan Čelić, Miro Kovač, Domagoj Ivan Milošević

Nakon Mikulića, poduži govor na skupu održao je ministar Grlić Radman, no on, pričaju HDZ-ovci, nije baš spominjao kampanju, nego je više bio fokusiran na svoju biografiju i priču što je sve radio. A njegovo izlaganje potom je na svoj način prokomentirao Milijan Brkić, javlja Jutarnji list.

– Nemam tako osebujan životopis kao ministar Grlić Radman, pa neću dugo pričati, držat ću se zadane teme i kampanje – navodno mu je ironično dometnuo Brkić koji je na sastanku, doznajemo, HDZ-ovcima poručio da imaju pravo na drugačije mišljenje, pa i biti nezadovoljni, ali da sada svi to trebaju zaboraviti, biti jedinstveni, te probuditi emociju koju su izgubili, da bi Grabar Kitarović pobijedila na izborima.

Sudionici sastanka pričaju kako je Brkić kazao da svi imaju pravo na osobne ambicije, ali da ih sada moraju staviti u drugi plan, a pogotovo aktivnosti koje neki poduzimaju. Navodno je kazao da je i sam bio nezadovoljan nekim odlukama, ali da sada treba pokazati zajedništvo i ozbiljnost, te da će dati sve od sebe da Grabar Kitarović uspije.

Motivacijske govore osim Brkića, održali su i šef zagrebačkog HDZ-a i Stožera za Zagreb Andrija Mikulić, te predsjednik glavnog Izbornog stožera Ivan Anušić.  Anušić je na sastanku, doznajemo, kazao da se nikoga ne smije podcijeniti, te da se ništa ne smije prepustiti slučaju. Pri tome je podsjetio na europske izbore kazavši da su ti rezultati bili fijasko, te da su oživili SDP i vratili ga u igru.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments