Kolinda se družila s Mamićem i imenovala Sessu: Grmoja najavio “novu političku snagu” koja će pozatvarati korumpirane političare

Kolinda se družila s Mamićem i imenovala Sessu: Grmoja najavio “novu političku snagu” koja će pozatvarati korumpirane političare

Saborski zastupnik Nikola Grmoja (Most) izjavio je u utorak kako će, pokažu li se točnima optužbe o podmićivanju predsjednika Vrhovnog suda Đure Sesse, to biti i pokazatelj da građani više ne smiju dati povjerenje predsjednici Republike, prenosi N1.

Pokaže li se to točnim, “to će biti i pokazatelj da predsjednici Republike, koja je toga možebitnog ‘Đuru Kesu’ postavila na čelo Vrhovnog suda i koja je diplomate povezane s korupcijom, poput (Joška) Pare imenovala na jako lukrativne pozicije, hrvatski građani više ne smiju dati povjerenje”, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare.

Grmoja je to rekao komentirajući pisanje Nacionala po kojemu Zdravko Mamić, uoči odluke Vrhovnog suda u predmetu zbog kojega je u bijegu u BiH, planira otkriti da je osobno podmitio Sessu.

“Ako se to pokaže točnim, onda ćemo Đuru Sessu moći slobodno nazivati Đuro Kesa, iako ga tako neki već zovu”, izjavio je Grmoja.

Zanimljivo, Kolinda Grabar-Kitarović bila je u dobrim odnosima i s Zdravkom Mamićem.

Mnogi će biti iza rešetaka

Mostov Nikola Grmoja i Marko Sladojev komentirali su i dogovor Milana Bandića i Andreja Plenkovića. Grmoja je čak obećao da će, kada “nova politička snaga” dođe na vlast, mnogi završiti iza rešetaka, prenosi N1.

Uskok ima puno prostora, odgovorio je Nikola Grmoja upitan slaže li se s tvrdnjom, odnosno pozivom predsjednika SDP-a Davora Bernardića Uskoku da istraži jučerašnji dogovor premijera i gradonačelnika.

“Kad na vlast dođe nova politička snaga koja će dati slobodne ruke i represivnom sustavu i hrvatskom pravosuđu, tada će mnogi i iz ovoga ‘antikorupcijskog saveza’ i koji će biti u njemu, a i ovi koji su trenutno na vlasti biti iza rešetaka, a ne stupovi političkog sustava”, poručio je Grmoja.

Radi se, pobrojao je, “od Ivana Vrdoljaka, Milana Bandića pa nadalje, a i do nekih koji su dio ili će biti dio ‘antikorupcijskog saveza'”. “Tu prvenstveno mislim na istarski HDZ koji se zove IDS”, rekao je.

GUP izglasan po principu ‘ti meni daš – ja tebi dam’

Iz Mosta su u utorak ocijenili da će nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića Generalni urbanistički plan (GUP) biti izglasan, iako je štetan za Zagrepčane.

“Zagrebački GUP će biti izglasan po principu ‘ti meni daš – ja tebi dam’, dakle Bandićevi žetončići će glasovati o državnom proračunu u Hrvatskom saboru, a HDZ-ovi u zagrebačkoj Skupštini”, rekao je zastupnik Marko Sladoljev na konferenciji za novinare u Saboru.

GUP je, tvrdi, toliko štetan za građane Zagreba da “čak i Bandićevi zastupnici u gradskim četvrtima odbijaju glasovati za njega”, jer se boje svojih birača.

Sladoljev ističe i kako Bandić u zapadnom dijelu Zagreba nije odustao od drobilice građevinskog otpada, koja bi “trebala biti dodijeljena Petru Pripuzu” u cementari u Podsusedu koja bi od obiteljskih kuća bila udaljena samo 200 do 300 metera i “štetna je”.

‘Mostovac’ Slaven Dobrović kritičan je prema dosezima sastanka premijera i gradonačelnika te glavnoj poruci odaslanoj s tog sastanka – ‘odgovornost i partnerstvo’. Ne radi se, kaže, o odgovornosti prema građanima, nego o međusobnoj odgovornosti partnera koje povezuje mnogo više ono što mogu izgubiti, nego nešto što bi mogli zajedno napraviti.

Ističe i kako se u Zagrebu njeguju samo veliki projekti, zato se govori o GUP-u, bolnici u Blatu, no pita se što je s postojećom infrastrukturom, komunalnim sektorom, “vapajućim problemom” zagrebačkog prometa.

“O tome se ne vodi briga, Zagreb uporno ne koristi interventne novce za podizanje komunalnog sektora, gospodarenje otpadom, ne diže svoje kapacitete za reciklažu, nema sortirnica, kompostišta, nego bio otpad planira voziti u sto kilometara udaljeni grad”, tvrdi Dobrović.

Foto: Admir Buljubašić/Hina

Facebook Comments