Zašto ubojice ne žele otkriti gdje je tijelo male Danke: Dva su moguća razloga i oba su prestrašna

Zašto ubojice ne žele otkriti gdje je tijelo male Danke: Dva su moguća razloga i oba su prestrašna

Policija već danima pokušava iz osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić izvući informaciju gdje je tijelo djevojčice. Osumnjičeni za zločin Dejan Dragijević priznao je da je ubio Danku, a rekao je i da su mu brat Dalibor i otac Rade pomogli da sakrije tijelo. Za to vrijeme, drugi osumnjičeni Srđan Janković šuti i ne želi govoriti o svojoj ulozi u nezapamćenom zločinu.

Zašto kriju gdje je tijelo Danke Ilić? Za to postoje dva moguća razloga – prvi jer postoji mogućnost da je priroda zločina toliko gnjusna i da osumnjičeni strahuju da bi im pronalazak tijela dodatno otežao situaciju u postupku koji se vodi protiv njih za teško ubojstvo Danke Ilić, piše Blic.

– Od starta smo jedan pravac bazirali na osumnjičenima, ima tu još milijun informacija koje još nismo iznijeli. Ne može se doprijeti do suvozača, da kaže gdje je prebacio tijelo sa deponija. Posljednja neka naša verzija je da je nešto gnjusno učinio s tim tijelom – rekao je ranije načelnik UKP Ninoslav Cmolić, prenosi Jutarnji list.

Drugi mogući razlog zbog kojeg osumnjičeni ne žele otkriti gdje je tijelo Danke Ilić je taj što se nadaju da bi se nekako mogli izvući i spasiti doživotnog zatvora ako tijelo djevojčice ne bude pronađeno.

Bojana Otović Pjanović, dužnosnica u Upravi kriminalističke policije Srbije, gostujući u emisiji “Jasno. Kao dan!” objasnila je kako su osumnjičeni za ubojstvo Danke Ilić tijekom istrage premjestili tijelo na drugu lokaciju. Naime, Srđan Janković i Dejan Dragijević bili su osumnjičeni od drugog dana istrage, a unatoč tome su tijekom istrage uspjeli premjestiti tijelo Danke Ilić s deponije na drugu lokaciju, piše Blic.rs.

– Imali su pomoć. Jedan od njih se vratio dva dana nakon događaja na divlji deponij i premjestio tijelo na drugu lokaciju. Mi smo 30. ožujka u službene prostorije doveli osumnjičene. Mislili smo da ćemo zapravo i tog 30. ožujka imati realizaciju i da će se desiti ono na što smo svi sumnjali. Naravno da smo bili obazrivi, kao što ste vidjeli. Nismo iznosili nikakve podatke, nismo dozvolili da bilo tko ugrozi na bilo koji način bilo koji segment našeg postupanja, ali nam se onda pojavila snimka koju nam je dostavio naš državljanin koji živi i radi u Beču dostavio. I znate, vi kada imate izjavu roditelja, koji su bili odvojeni i neovisno jedno o drugom potvrdili da je to njihovo dijete, onda to ne možete zanemariti – rekla je Pjanović Otović.

– Premještanje tijela bilo je 28. ožujka, znači dva dana prije toga, i to je najporaznije i ono što govori o kakvim se sociopatima radi. To je minimalno i najblaže što mogu i reći – dodala je Pjanović Otović gostujući u emisiji “Jasno. Kao dan!” na “Blic” televiziji.