Zdravstveni djelatnici nezadovoljni: Ovo je zapravo prisila na cijepljenje

Zdravstveni djelatnici nezadovoljni: Ovo je zapravo prisila na cijepljenje

Prvi od ukupno 350 zaposlenika KBC-a Osijek koji nemaju važeću EU COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz sukladno novim mjerama Stožera civilne zaštite RH kojima je zaposlenicima zdravstvenih ustanova uvjet za dolazak na posao negativan test u nedjelju ujutro stali su u red za testiranje, kako bi u ponedjeljak mogli doći na posao. I nisu zbog toga bili nimalo zadovoljni.

– Mislim da je ovo na jedan način prisila prema nama da se cijepimo. Svi imamo pravo na izbor, oni to i ponavljaju, ali ovo je dokaz da nemamo to pravo, jer će se svatko od nas u jednom trenutku biti prisiljen cijepiti se. Nikada se u životu nisam cijepila protiv sezonskih bolesti, niti sam bila bolesna i smatram da ću, ako se i sada razbolim, kao i većina ljudi, to preboljeti s blažim ili težim simptomima i na to sam spremna, a ako ne prebolim to je Božja volja, jer svi jednoga dana moramo otići s ovoga svijeta – kazala je Sonja Zubac, dok je Anamarija Sanseović istaknula kako „nema nikakve logike da se samo nas testira, a oni koji imaju covid potvrde ne moraju to prolaziti iako se mogu i razboljeti i prenositi bolest.”

Naglasila bih i da trebamo uvjete za rad u kojima možemo prozračiti prostorije, a to nemam na svom radnom mjestu odgajatelja na Pedijatriji. Inače, imam zdravstvenih problema zbog kojih mi cijepljenje nije preporučljivo, ali i da smijem ne bih se cijepila – rekla je naša sugovornica, javlja Jutarnji list.

Jedna nam je, pak, medicinska sestra kazala da je bila u kontaktu s oboljelima na odjelu, ali i kod kuće, gdje se nisu ni pridržavali mjera, pa se nije zarazila i ne vidi potrebu da se cijepi.

– Ne kažem da neću oboljeti i ne znam kako će to djelovati na mene, ali iskreno ne znam ni kako bi cjepivo djelovalo, a vidjela sam puno teških slučajeva nakon primitka cjepiva – rekla je ova žena. No, unatoč nezadovoljstvu, svi su se morali odazvati testiranju.

Na slici: Ilustracija

Foto. Hina

Facebook Comments