Željka Markić: Ima li uskrata novca veze s novim odnosima Pašalića i Plenkovića – ne znam

Željka Markić: Ima li uskrata novca veze s novim odnosima Pašalića i Plenkovića – ne znam

Zaklada Rhema, dosadašnji pokrovitelj udruga Grozd, U ime obitelji, Vigilare…, promijenila je politiku i odlučila u ovoj godini financirati molitvene ili karizmatske zajednice, udruge ili pak portale koji se isključivo bave evangelizacijom, odnosno promicanjem duhovnosti, a nikako političkim aktivizmom.

Logično se nameće pitanje čini li to zaklada Rhema, koju je prije četiri godine utemeljilo 14 osnivača, uglavnom supružnika i poduzetnika među kojima je najznačajniji financijer bračni par Topčić, vlasnici Tim kabela, a posebno je zanimljiv i bračni par Pašalić (Iviću Pašaliću san je vratiti se u HDZ), kako bi olakšala situaciju HDZ-u koji je posebno na udaru referendumskih inicijativa.

– Ni na kraj pameti nam nije bilo da novcem koji smo stekli vlastitim radom i koji ulažemo u zakladu olakšavamo poziciju HDZ-u. Nas politika ne zanima premda je ona važna i kamo sreće da je u Saboru više pravih kršćana. Jer oni se svi deklariraju kao kršćani, a kad je trebalo glasati za Istanbulsku konvenciju, skoro su svi bili za nju – rekao nam je Topčić. Ideja vodilja u novom smjeru financiranja, nastavio je, jest nova slika o vjernicima na desnici.

Željka Markić  ističe da U ime obitelji ima jasan program i projekte kojima se već bavio duži niz godina: borba protiv korupcije, zalaganje za promjenu izbornog sustava, kontrola trošenja javnog novca, neradna nedjelja, zagovaranje prava na život od začeća do prirodne smrti…

-U našim se aktivnostima nije ništa promijenilo. Ima li uskraćivanje sredstva UIO-u kakve veze s, kao što neki tvrde, novouspostavljenim odnosima g. Pašalića i Plenkovića – ne znam. Jako poštujem bračni par Topčić, utemeljitelje Rheme, marljive i dobre ljude koji doniraju svoj privatan novac. Bez ikakve rezerve podržavam njihovo pravo da svoj novac doniraju kome žele – ističe Željka Markić u izjavi za Večernji list.

Foto: Mario Strmotić/Hina