Željka Markić protiv Milana Ivkošića: Sud potvrdio da nije zarađivala na trgovini kontracepcijom

Željka Markić protiv Milana Ivkošića: Sud potvrdio da nije zarađivala na trgovini kontracepcijom
Županijski sud u Rijeci potvrdio je presudu Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj Večernji list treba Željki Markić isplatiti obeštećenje od 15 tisuća kuna zbog objave laži da je zarađivala na trgovini kontracepcijom i obogatila se zahvaljujući Katoličkoj crkvi, čime je ta presuda postala pravomoćna.

Za iznošenje te laži se već 2017. godine u Večernjem listu ispričao Milan Ivkošić, kojeg je Željka Markić zasebno tužila za klevetu, priopćila je u subotu Udruga U ime obitelji.

“Laž o tome da sam zarađivala na kontracepciji i abortivnim pilulama plasirana je kroz više medija u 2016. u vrijeme održavanja prvog Hoda za život u nastojanju da me se prikaže licemjernom i da se naškodi mom zalaganju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti”, komentirala je donošenje pravomoćne presude Markić, predsjednica udruge U ime obitelji.

“Ta je laž mali dio kampanje blaćenja koja se vodi protiv mene osobno i U ime obitelji od 2013. godine kad smo omogućili prvi narodni referendum u Hrvatskoj i ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca. Ta presuda ne može ispraviti štetu koju i danas trpimo ja i moja obitelj jer svaka je laž kao rasuto perje koje leti na sve strane, ali je može barem malo smanjiti”, izjavila je Markić, navodi Uduga U ime obitelji.

Foto: N1