Živi zid osuđen radi pozajmice od 10 tisuća kuna potpredsjedniku: Ili možda potpredsjednici Palfi?

Živi zid osuđen radi pozajmice od 10 tisuća kuna potpredsjedniku: Ili možda potpredsjednici Palfi?

Općinsko državno odvjetništvo  Zagrebu objavilo je presudu protiv Živog zida za prekršaje vezane uz financiranje stranke između 2014. do 2016. godine, prenosi Dnevnik.hr.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu 13. lipnja 2018. Prekršajnom sudu u Zagrebu podnijelo je optužni prijedlog zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, a prekršaji su počinjeni u razdoblju od 2014. do 2016. Prema evidencijama ovog državnog odvjetništva Prekršajni sud u Zagrebu je (…) donio osuđujuću presudu”, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

DORH je  pokrenuo postupak protiv Živog  zida zbog nepravilnosti u stranačkom poslovanju za vrijeme kampanje za parlamentarne izbore. Živi zid se tada opravdavao da je razlog za nepravilnosti neiskustvo, a ne namjera.

Živi zid nije vodio evidencije o primitku donacija i nije izdavao potvrde. Premašio i je maksimalni iznos gotovine koju smije imati u kasi. Međutim, možda je najšokantnije to da ih se teretilo za davanje pozajmice iz stranačkih sredstava od 10 tisuća kuna jednom od potpredsjednika, prenio je tportal. O kojem se potpredsjedniku radi, nije poznato.

Foto: Tomislav Pavlek/Hina

.