Životni brodolom Branimira Bunjca kojeg je bivša supruga optužila za nasilje: “Da je vrijedio, nikada ne bih otišla”

Životni brodolom Branimira Bunjca kojeg je bivša supruga optužila za nasilje: “Da je vrijedio, nikada ne bih otišla”

Draga Borka, sretna ti meni bila još mnogo ljeta”, napisao je u rođendanskoj poruci svojoj supruzi početkom veljače prošle godine tada još saborski zastupnik dr. sc. Branimir Bunjac. Devet mjeseci kasnije njih dvoje prepucavaju se javno, u međuvremenu su se i razveli, a posla je zbog incidenta u obiteljskoj kući u Mihovljanu pokraj Čakovca, u kojoj su donedavno zajedno živjeli, imala i policija.

Borka je 30. prosinca stigla po sina koji živi s ocem i tada ju je, tvrdi, Branimir napao i pokušao udariti kišobranom. – Nemam više što skrivati. Trebala sam zapravo puno agresivnije istupiti u javnosti još prošlog ljeta, ali tada sam bila označena kao nekakva preljubnica i žena koja ostavlja svoju djecu jer sam otišla od kuće iz puno razloga koje ne bih sad navodila. Sad više nisam htjela šutjeti jer sam došla u svoju kuću po svoje dijete, a on je izjurio i doslovce me fizički htio izgurati. Naravno, u meni je proradilo dostojanstvo jer kuća je i moja i nisam htjela dopustiti da me izgura. Dijete je čekalo da ga preuzmem i odvedem u unajmljeni stan u kojem živim. Branimir je uzeo kišobran i prijetio da će me udariti. Na kraju je izašao čak i van na cestu gdje me čekao moj sadašnji partner, kojemu je isto prijetio i udario ga kišobranom po glavi. Mali je sve to vidio. Otišla sam na policiju i sve prijavila – ispričal je za Večernji list bivša  Bunjčeva supruga Borka.

U pozadini incidenta mučna je brakorazvodna parnica u kojoj je odlučeno da maloljetni 11-godišnji sin ostane živjeti s ocem u obiteljskoj kući koju su, tvrdi ona, zajedno gradili. Tog je dana sin trebao biti kod nje, no Branimir ga nije dovezao pa je s dečkom sjela u automobil i otišla po njega u Mihovljan.

– Jednostavno sam došla po dijete i smatrala da imam pravo ući u kuću, bez obzira na sve. Ja uopće nemam ključ te kuće. Oduzeo mi ga je ljetos i ja od tada u svoju kuću ne mogu ući. Spor je nastao kad smo se nakon razvoda pokušali nekako dogovoriti o imovini. Jako velika nepravda mi je učinjena jer sam i ja isto investirala u tu kuću koja još uvijek stoji dijelom i na mene. Ušla sam tu večer u kuću u kojoj je bila i njegova sadašnja partnerica i vjerojatno je mislio da ću napraviti nekakav incident, ali meni je to ispod dostojanstva – kaže Borka, rodom iz Čakovca, koja je Branimira upoznala na poslijediplomskom studiju u Zagrebu.

– U braku smo bili 18 godina. Upoznali smo se na poslijediplomskom studiju u Zagrebu. Započeli smo vezu, imali smo slična zanimanja i slične interese. Za brak, i općenito za vezu, potrebno je dvoje. Da je vrijedio i da je sve bilo u redu, brak se ne bi raspao. Nabacuje se da sam otišla i da sam ja kriva. Nikad treća osoba ne može biti uzrok kraha braka. Žalio se da sam prva otišla i sve započela, ali ne bi se to dogodilo da je sve bilo u redu – kaže Borka koja i dalje prati pokušaje nastavka političke karijere svog bivšeg supruga.

Foto: Hina