Gužve na biralištima u Mostaru: Bandić ovaj put preduhitrio Juričana

Gužve na biralištima u Mostaru: Bandić ovaj put preduhitrio Juričana

Hrvatski birači u drugom izbornom krugu odlučuju hoće li u idućih pet godina na  čelu države imati predsjednicu ili predsjednika, Kolindu Grabar-Kitarović (HDZ) ili Zorana Milanovića (SDP).

Pravo birati ima 3.860.000 tisuća birača u Hrvatskoj i inozemstvu, gotovo 5.400 više u odnosu na prvi izborni krug. Među prvima je glasao Milan Bandić koji je stigao u društvu supruge Vesne i psa Rudija. Čini se da je ovaj put bio brži od Darija Juričana.

U Mostar je pristiglo stotinu birača i prije 7 sati kako bi dočekali otvaranje biračkog mjesta.

Na pitanje o razlozima za gotovo 5000 više birača u drugom krugu nego što ih je bilo u prvom,  članica Izbornog povjerenstva Ana Lovrin kaže da popis birača utvrđuje Ministarstvo uprave. Rekla je da DIP ne nalazi ništa neobično u toj brojci jer je tu prije svega 3000 dodatno aktivno registriranih, onih koji su se prijavili da će biti birači u inozemstvu. Dodaje da je moguće da je netko u dva tjedna postao punoljetan, da oni koji su glasali s “plavom potvrdom” jer nisu imali važeću osobnu iskaznicu u međuvremenu su izvadili važeću osobnu iskaznicu, prenosi N1.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina