Znanstvenik koji govori strane jezike: Je li ovo kandidat HDZ-a koji će se suprotstaviti Puljku?

Znanstvenik koji govori strane jezike: Je li ovo kandidat HDZ-a koji će se suprotstaviti Puljku?

Nakon što su danima u javnosti brojna imena spominjana kao izgledna za HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Splita, sada se pojavila informacija da će protukandidat Ivice Puljka biti Zoran Đogaš, piše Dalmatinski portal.

Đogaš je, naime, liječnik i profesor medicine te bivši dekan Medicinskog fakulteta u Splitu. Inače, nije član HDZ-a.

Predstojnik je Zavoda za neuroznanost i voditelj Centra za medicinu spavanja. Usavršavao se u SAD-u te odlično poznaje engleski, a služi se talijanskim i njemačkim jezikom. Dobitnik je državne nagrade za popularizaciju i promidžbu znanosti.

Kako piše Dalmatinski portal, razgovori s njime već su obavljeni, a na popodnevnoj sjednici predsjedništva HDZ-a moglo bi doći do konkretnijeg dogovora oko njegove kandidature.

No, Đogaš je za Slobodnu Dalmaciju rekao da prvi put čuje za tu informaciju.

“Iskreno, malo ste me šokirali s tom informacijom za koju čujem prvi put. Cijelo jutro sam s pacijentima i ni slutio nisam da se priča o meni kao kandidatu. Ne znam ništa o tome, tako da vam ne mogu ništa ni komentirati. Reći ću samo da znam za HDZ-ovu namjeru da na izborima podupre nestranačkog čovjeka koji ima kvalitete da vodi grad i to mene, kao pove nestranačkog građanina, raduje, te pohvaljujem takav stav. Lijepa je stvar za Split da se traži osoba po kvaliteti, a ne po politici”, rekao je dr. Đogaš.

Na slici: Ivan Đikić i Zoran Đogaš

Foto: Hina