Senzacija u New Yorku: Bucko nokautirao nepobjedivog Anthonyja Joshuu

Senzacija u New Yorku: Bucko nokautirao nepobjedivog Anthonyja Joshuu

Andy Ruiz (29), bucko iz Kalifornije meksičkog porijekla, sa 121 kilogramom, nokautorao je Anthonyja Joshuu i uzeo četiri pojasa svjetskog prvaka!

Pred više od 15.000 gledatelja u Madison Square Gardenu, od čega oko pola Britanaca, Joshua je izgubio prvi meč u karijeri u svojoj 23. borbi, prvoj u Americi! I sada je Ruiz prvak po WBA, WBO, IBO i IBF organizacijama! Prvi Meksikanac teškaški prvak svijeta, pišu 24sata.

Počeo je Ruiz kako je i najavio: držao je sredinu ringa i išao prema naprijed, a čvrstim je gardom blokirao prvakove udarce. I u drugoj rundi s nekoliko je udaraca Meksikanac uspio pogoditi Joshuu, iako je pred kraj runde Britanac ispucao jedan jako dobar kroše.

A onda luda treća runda! Najprije je Joshua napravio seriju i srušio Ruiza sa četiri snažna udarca. Ali nakon nokdauna, kad je Britanac krenuo po nokaut, naletio je na dva krošea i pao! I bio uzrdman, jedva stajao minutu i pol, najprije se vješao po suparniku, pa istrpio još jednu seriju udaraca, još jednom pao, ali digao se iz drugog nokdauna i spasilo ga je zvono za kraj runde! Kakva predstava Ruiza!

U četvrtoj su obojica skupljala snagu, a u petoj rundi Joshua je jednim preciznim lijevim krošeom pogodio suparnika i kao da je time vratio dominaciju mečem.

A onda runda odluke, sedma. Joshua je sjajno pogodio kroše, ali gotovo istovremeno i Ruiz. Samo što je Meksikanac nastavio seriju udaraca i prvak se treći put našao na koljenima. Ustao je, ali kanonada se nastavila i nakon četvrtog nokdauna u meču Joshua je ustao, ali nije više znao gdje se nalazi! Došetao je do svoga kuta, gumica za zube mu je ispala, pogled izbezumljen… i sudac je prekinuo borbu!