25 vozila kosovske specijalne policije u akciji na sjeveru: Uhitili srpske policajce

25 vozila kosovske specijalne policije u akciji na sjeveru: Uhitili srpske policajce

Kosovska policija potvrdila je da je u ranim jutarnjim satima na sjeveru Mitrovice policija provela akciju u vezi s ubojstvom Olivera Ivanovića. U akciji su sudjelovali pripadnici jedinice kosovske specijalne policije ROSU, prenosi Index.hr.

Kosovski su specijalci došli s više od 25 oklopnih vozila i džipova te s oko 100 pripadnika specijalne policije.

Uhićena dvojica zbog smrti Olivera Ivanovića, među njima jedan od šefova policije

Kosovski portal Kosovapress javlja kako je uhićeno dvoje ljudi zbog sumnje da su umiješani u smrt Olivera Ivanovića. Pišu kako je jedan od uhićenih Rade Basara, policijski dužnosnik sa sjevera Kosova koji je vodio istragu o ubojstvu Ivanovića, a za njega se sumnja da je skrivao dokaze.

Uhićen je još jedan osumnjičeni muškarac kod kojeg je navodno pronađeno oružje.

Kosovapress piše i kako je policija pokušala uhititi i treću osobu, Željka Bojića, šefa policijskih operaciji u regiji Mitrovica na sjeveru Kosova, no nisu uspjeli. Javljaju da su dvojica uhićenih prebačeni u Prištinu. Potvrđuju i informaciju da je u akciji sudjelovalo preko 100 specijalaca.

Srpski dužnosnik: Upali su šefu policije u stan i odveli mu sina

O akciji albanskih specijalaca oglasio se jutros šef srpskog Ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Glavna meta je bio zapovjednik policijske opreative u regiji sjever Željko Bojić. Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sjever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo dio scenarija da se Srbi kriminaliziraju, da se povežu s različitim zločinima koji su se dogodili na području Kosova i Metohije, pa i s ubojstvima”, rekao je Đurić.

Tko je bio Oliver Ivanović

Podsjetimo, pripadnici policije ROSU upali su i u svibnju na sjever Kosova koji je većinski nastanjen Srbima.

Vođa građanske inicijative Sloboda, demokracija, pravda Oliver Ivanović ubijen je 16. siječnja 2018. ispred sjedišta svoje stranke u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, a iako paralelne istrage ubojstva vode i Priština i Beograd, počinitelji i nalogodavci još nisu otkriveni.

Foto: YouTube