Dovođenje Željka Keruma u Otvoreno: Organizirani medijsko-politički zločin koji želi građanima dodatno zgaditi politiku

Dovođenje Željka Keruma u Otvoreno: Organizirani medijsko-politički zločin koji želi građanima dodatno zgaditi politiku

Sinoćnja emisija „Otvoreno” zorno je pokazala kako je hrvatska politička, medijska i takozvana komunikacijska elita dotaknula najnižu moguću točku zbog čega smo svi koji smo gledali taj žalosni show bili posramljeni. Umjesto da novim političkim inicijativama i neovisnim pojedincima, koji zagovaraju treći put, omogući da se prezentiraju građanima, nacionalna televizija je napravila sve da zgadi izbore, javni angažman i politiku, čak i onim malobrojnim optimistima koji još uvijek misle da ima nade za Hrvatsku.

Dolazak Željka Keruma nije bilo slučajno “ubojstvo” nego organizirani medijsko-politički zločin u kojemu su, ako me ne vara moj novinarski instikt, glavni organizatori bili politika i komunikacijski stručnjak, a ulogu hladnokrvnog dželata preuzela je nacionalna televizija za koju, usput rečeno, hrvatski građani plaćaju 1,3 milijarde kuna godišnje.

Bilo mi je pomalo žao Mirele Holy, Igora Peternela, Marije Selak Raspudić i Marijane Petir koje su namamljeni u stupicu pa su, koliko god im to bilo neugodno, morali sudjelovati u primitivnom, prostačkom i, što je najgore, vrlo podlom igrokazu nekadašnjeg splitskog gradonačelnika i vjernog koalicijskog partnera HDZ-a.

Željko Kerum nije htio, a i da je htio vjerojatno ne bi mogao, sakriti da su ga poslali u elitnu emisiju na nacionalnoj televiziji samo zato da bi ubio svaku ozbiljnu raspravu i oduzeo medijski prostor i nekim vrijednim i ozbiljnim promišljanjima koji su se mogli čuti u raspravi.

Neotesani Kerum je pred milijunskim gledateljstvom govorio upravo ono što cinični HDZ-ovci govore o oporbi i svojim političkim protivnicima u birtijaškim razgovorima, ali se ustručavaju javno govoriti o tome. Na vrlo ozbiljnu optužbu da je korumpiran i da svoju političku poslušnost naplaćuje raznim koncesijama i drugim pogodnostima, a jedna od njih je i poznata splitska plaža Bene, Kerum je lakonski odgovorio Mariji Selak Raspudić da se ona ne bi „imala gdje popišat” da on to nije napravio. Pa onda docira i da bračni par Raspudić ne može u politiku jer mu nije jasno tko će im u tom slučaju čuvati djecu.

Najgore je to što je i voditelj Mislav Togonal svojim benovelentnim odnosom prema primitivnom i pokvarenom Kerumu davao legitimitet njegovim neotesanim upadicama.

Koliko god Kerumov nastup bio šokantan, on govori o slabosti političke i medijsko- komunikacijske elite koja je, očito, organizirala ovaj nastup. Iako su gotovo svi vodeći mediji stavili u naslov Keruma, nisam siguran da će ovo njegovo glupavo prostačenje imati većeg utjecaja na hrvatskog birača. U današnjem svijetu politički marketing ipak traži suptilnije stratege i talentiranije glumce koji će svoje ideje pokušati nametati na drugi, inteligentniji način.

Foto: HRT

Facebook Comments