Klisović tvrdi da je Mirela Čavajda mučena: Zašto ne prijavi “zlotvore”?

Klisović tvrdi da je Mirela Čavajda mučena: Zašto ne prijavi  “zlotvore”?

Umjesto da dobije podršku, bila je izložena mučenju, nečovječnom ponižavajućem postupanju, s neadekvatnim pristupom informacijama o svojim pravima i različitim opcijama pobačaja” piše u obrazloženju Nagrade Zagrepčanka godine za 2022. koja je dodjeljena Mireli Čavajdi, a koje je potpisao Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.Uznemirujuća informacija o mučenju i neljudskom postupanju prema nagrađenoj Čavajdi ni u kojem slučaju ne smije ostati u sjeni dodjeljene joj nagrade.

Zlotvor, mučitelj treba biti identificiran, lociran, uhićen i procesuiran. U Hrvatskoj nitko ne smije biti mučen, prema nikome se ne smije ponižavajuće postupati i nitko ne smije biti uskraćen za informacije o njegovim / njenim pravima.Uostalom mučenje, neljudsko ili ponižavajuće postupanje su definirani člankom 104. Kaznenog zakona:”Službena osoba ili osoba koja na poticaj ili s izričitim ili prešutnim pristankom službene osobe ili druge osobe koja djeluje u svojstvu službene osobe prouzroči drugome tešku tjelesnu ili duševnu bol ili patnju zbog bilo kojeg razloga utemeljenog na bilo kojem obliku diskriminacije, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.

“Dužnost je svakog od nas pa i predsjednika Gradske skupštine da u slučaju saznanja o mučenju, ponižavanju, nečovječnom ponašanju prema nekoj osobi ili pak o uskraćivanju važnih joj informacija, isto prijavimo nadležnim institucijama. Zato je Klisović dužani javnosti pojasniti tko je, kada i kako mučio gđu. Čavajdu, tko se prema njoj nečovječno ponižavajuće odnosio i tko joj je uskratio potrebne informacije.Jesu li to zdravstveni radnici: liječnici, medicinske sestre i tehničari?Jesu li to službenici i dužnosnici u zdravstvenoj administraciji?Novinari, kolumnisti, komentatori društvenih zbivanja ili netko drugi?

Te zlotvore Klisović je dužan prijaviti policiji i zatražiti njihovo procesuiranje.U slučaju da to ne učini, Klisović je svjesnim obmanjivanjem grubo narušio ugled Gradske skupštine i bezrazložno se izložio riziku svog kaznenopravnog sankcioniranja zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina. Klisović će prijaviti zlotvora ili će biti prijavljen kao tvorac lažnih i uznemirujućih glasina kojim je svjesno obmanjivao javnost kako bi dobio podršku za svoju politiku.

Foto: Hina