Drama u Kölnu: Červar očajnom taktikom poklonio pobjedu Brazilu

Drama u Kölnu: Červar očajnom taktikom poklonio pobjedu Brazilu

Hrvatska rukometna reprezentacija izgubila je prvu utakmicu drugog kola Svjetskog prvenstva protiv Brazila rezultatom 29-26 Iako je Brazil slovio kao najlakši protivnik u ovoj fazi, Brazilci su pokazali da su respektabilnom ekipom čemu je, očito, znatno pridonijela činjenica da većina igrača, njih 13 od 16, igra u Europi. Glavni konkurenti Kauboja, Nijemci i Francuzi, sinoć su upisali pobjede i Hrvatska će imati tešku, ako ne i nepremostivu zadaću u nastavku drugog kola.

Taktika izbornika Line Červara pokazala se katastrofalnom. U prvom poluvremenu prve utakmice drugog kruga natjecanja između Hrvatske i Brazila Kauboji su imali ogroman problem. U napadu nije bilo tečnosti, a obrana je primala previše. Na poluvremenu je Hrvatska gubila 17:13, a čak pet golova primila je na prazna vrata. Naime, u napadu bi igrali s vratarom, svaki neuspjjeli napad Brazilci spretno iskoristili.

Pred kraj prvog dijela je taktika korigirana i Hrvatska je s minus 6 smanjila na minus 4. Najbliži povratku iz mrtvih Hrvatska je bila osam minuta prije kraja utakmice smanjivši razliku na -1. No, neiskorištena prilika za izjednačenje bila je presudna. U dramatičnoj završnici Hrvatska ipak nje uspjela nadoknaditi nedostižnih dva gola razlike i Brazil je ostvario povijesnu pobjedu nad Hrvatskom.