Đoković se i nadalje odbija cijepiti pa su mu zabranjeni nastupi na turnirima u SAD-u. Evo što je poručio obožavateljima

Đoković se i nadalje odbija cijepiti pa su mu zabranjeni nastupi na turnirima u SAD-u. Evo što je poručio obožavateljima

Iako je bio u ždrijebu najjačeg teniskog turnira na svijetu koji nije dio Grand Slama, američkog Indian Wellsa, Novak Đoković ipak neće nastupiti na ovom slavnom turniru, kao ni na onom koji slijedi iza njega, u Miamiju.

Razlog je isti zbog kojeg nije mogao igrati u Australiji. Đoković nije cijepljen protiv Covida te zbog toga ne može putovati u SAD gdje je ta odluka još uvijek na snazi, gol.dnevnik.hr.

Đoković se nada kako bi ipak mogao zaigrati na Roland Garrosu i Wimbledonu, jer bi do svibnja i lipnja u većini zemalja trebale biti ukinute mjere zbog kojih ne bi mogao nastupiti na sljedeća dva Grand Slama.

Nakon što je stigla potvrda o zabrani ulaska u SAD, na društvenim se mrežama oglasio i Đoković.

”Kada sam automatski stavljen u ždrijeb za Indian Wells i Miami, znao sam da s obzirom na zahtjeve Sjedinjenih Država, tamo vjerojatno neću moć putovaTi. Ali, kako se međunarodna pravila oko Covida uvijek mijenjaju, htio sam vidjeti hoće li se tu nešto promijeniti.

Potvrđeno je da se pravila ne mijenjaju što znači da ne mogu ići igrati u SAD. Znam da se moji navijači vesele da me opet vide na terenu i nadam se da ću se zbog njih vratiti što prije. Sretno svima koji igraju u Americi na ovim velikim turnirima”, rekao je Novak na društvenim mrežama.

Foto: Hina