Bezosjećajni Nijemac iz Real Madrida: Nije me briga hoće li Hrvat dobiti otkaz

Bezosjećajni Nijemac iz Real Madrida: Nije me briga hoće li Hrvat dobiti otkaz

Njemački nogometaš i zvijezda Real Madrida Toni Kroos s bratom Felixom vodi podcast o aktualnim nogometnim temama. Ovoga puta, jedna od tema su bili i treneri. Najprije se osvrnuo na Jürgena Kloppa koji je najavio odlazak iz Liverpoola na kraju sezone. Kroos je zaželio da da baš Klopp preuzme klupu Njemačke.

– Možete se samo nadati, barem kao njemački navijači, da ćete ga u jednom trenutku moći uvjeriti da preuzme neku funkciju u Njemačkoj – rekao je Kroos.

Suigrač Luke Modrića u Realu se osvrnuo i na Nenada Bjelicu koji trenutno vodi Union iz Berlina. On je na susretu s Bayernom udario Leroya Sanea i dobio tri utakmice zabrane vođenja svoje ekipe, javlja Jutarnji list.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Napadnutog onkologa Vrdoljaka brane doktori, znanstvenici i akademici. Čak se uključio i bivši gradonačelnik Splita: Upoznao sam ga kad sam se susreo sa zloćudnom bolešću

– Stvarno se ne viđa često da trener ima tako malo kontrole nad sobom. Trener predstavlja lice kluba, a to je u Unionu već posebno – rekao je Kroos te dodao kako ga ‘nije briga hoće li Hrvat dobiti otkaz‘ nakon svega.

Nijemac je priču o Bjelici završio šalom. Bivši trener Dinama i Osijeka je suspendiran na tri utakmice, a prvu je njegov Union pobijedio Darmstadt.

Ako pobijede i druge dvije, dobit će otkaz – rekao je Kroos kroz smijeh.

Podsjetimo, Union Berlin dobio je prvu utakmicu bez trenera Nenada Bjelice na svojoj klupi nakon što je hrvatski strateg suspendiran nakon ‘klinča’ sa Saneom. Union je ostvario 1-0 pobjedu protiv Darmstadta, a još će dvije utakmice berlinski sastav biti bez Osječanina.

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Pomoćna trenerica Marie-Louise Eta rekla je nakon utakmice: “To je bilo važno nakon turbulentnog vremena u posljednje vrijeme, malo je oslobađajuće.”

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: VIDEO: Karolina Vidović Krišto: HDZ najviše vjeruje prokušanim komunističkim kadrovima. Pa znate li tko je Antun Palarić: A što je tek napravio prijatelj Martine Dalić

Sportski direktor kluba Oliver Ruhnert (52) izbjegao je jasno reći hoće li se Bjelica uopće vratiti na klupu.

“Za nas je fokus na utakmici protiv Darmstadta. Ovo je puno važnije od bilo čega drugog. Vrlo smo nezadovoljni kaznom i nikako se ne slažemo s njom”, rekao je uoči pobjede. Trenersku dužnost na klupi preuzeo je pomoćnik Danijel Jumić (37). Bjelica je utakmicu gledao u loži na Alte Försterei, jedan red iza predsjednika kluba Dirka Zinglera (59). Bjelici je zabranjen kontakt s momčadi.

Inače, Jumić je već četvrti trener na klupi Uniona ove sezone nakon bivšeg izbornika Ursa Fischera (57), privremenog izbornika Marca Grotea (51) i Bjelice.

Pomoćna trenerica Marie-Louise Eta (32) prvi put je preuzela komunikaciju za stručni stožer, govorila je na press konferencijama, ali i davala TV intervjue. Razlog tome je što ostali Bjeličini pomoćnici ne govore dovoljno tečno njemački za medijski rad.

Ukoliko Bjelica dobije otkaz prije nadolazećeg dvoboja u Leipzigu (4. veljače), trener U19 Marco Grote vjerojatno će preuzeti momčad.

Foto: Hina