Razočarani Sopić ne želi komentirati suđenje: Dinamo pobijedio Rijeku golom iz jedanaesterca dosuđenog u 94. minuti

Razočarani Sopić ne želi komentirati suđenje: Dinamo pobijedio Rijeku golom iz jedanaesterca dosuđenog u 94. minuti

U derbi dvoboju 24. kola HNL-a na maksimirskom su stadionu nogometaši Dinama pobijedili Rijeku s minimalnih 1-0 (0-0) čime su smanjili zaostatak za vodećim dvojcem na ljestvici.

Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova. Drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova uz to što aktualni prvak ima utakmicu manje. Dinamo je do bodova u derbiju došao golom iz jedanaesterca u 95. minuti, a strijelac je bio Fran Brodić.

Premda su nogometaši Rijeke žustro i energično otvorili utakmicu Dinamo je relativno brzo primirio gostujući pritisak. Domaći nogometaši nametnuli su svoj ritam, dominirali su u posjedu, no gostujući vratar Labrović nije bio često u opasnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Karolina Vidović Krišto: Osuđen je bivši austrijski kancelar jer je lagao. A Hrvatska? Bira lažova Turudića za državnog odvjetnika

U 10. minuti se stvorila gužvu u gostujućem šesnaestercu u kojoj Dinamo nije profitirao, dok je četiri minute kasnije pokušao Ristovski, ali su Riječani blokirali njegov pokušaj. Novu šansu Dinamo je stvorio u 23. minuti, ali i taj je nalet vodeća momčad na prvoligaškoj ljestvici preživjela, javlja Jutarnji list.

Nakon perioda igre u kojem je Dinamo dominirao Rijeka je uspostavila ravnotežu te je i ona počela prijetiti. No, gosti su također teško stvarali prave šanse. Izborili su gosti tek nekoliko kornera, Smolčićev je pokušaj blokiran, dok je u 41. minuti Mišić spretno prekinuo gostujuću akciju koja je mogla biti opasna.

Najbolja šansa prvog poluvremena stvorena je u nadoknadi. Udarac Petkovića već je svladao vratara Rijeke Labrovića, ali je goste spasio Radeljić koji je s vratarske linije izbio loptu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Lucijan Carić: Mate Rimac je od 2011. do 2021. prodao možda šest automobila. A sjećate li se da je 2018. govori da je planulo 150 primjeraka C_Two

Odmah na startu drugog dijela, u 47. minuti, mreža se napokon zatresla. Nakon prekida Rijeka je povela kvalitetnim i preciznim udarcem glavom Marića, no pogodak je poništen nakon provjere VAR-a i zaleđa.

Dinamo je morao povesti u 53. minuti. Nakon akcije po lijevoj strani lopta je došla na drugu vratnicu gdje je Kaneko bio nečuvan, ali je japanski nogometaš šeprtljavo zahvatio loptu te nije pogodio prazna riječka vrata. Uslijedila su potom dva ozbiljna pokušaja Rijeke, dalekometni udarac Pjace te potom pokušaj Marića petom iz blizine, ali ni tada se rezultat nije promijenio.

Dinamo je uzvratio s nove dvije dobre prilike. Prvo je probao Špikić, a potom atraktivno Baturina ‘škaricama‘, ali ni ti trenuci nisu izmijenili stanje na semaforu.

Premda je sve bilo spremno za derbi bez golova u 94. minuti je Goda napravio nesmotreni prekršaj na Špikiću, a sudac Bel je dosudio jedanaesterac. U 95. minuti miran i precizan je bio Brodić za 1-0 slavlje Dinama koji je tako u nekoliko dana ostvario dvije velike pobjede. Tijekom ovog tjedna Dinamo je prošao seviljski Betis te se plasirao u osminu finala Konferencijske lige.

Kasnije tijekom nedjelje odigrat će se posljednja utakmica ovog kola, od 17.30 sati igraju Gorica i Slaven Belupo.

“Znate kako se kaže: Na silu – na silu. Čestitam Dinamu. Imali smo plan igre i ne mogu nikome prigovoriti. Imali smo na kraju loptu pod kntrolom i dali smo pas nazad. Pričao sam o Francu Baresju, koji je jedan od najveći ikad, izbio je 40 lopti u tribine. A mi vraćamo loptu nazad u 94. minuti. Ali eto, tako djecu danas uče

Suđenje neću komentirati. Misim da smo trebali više igrati prema napraijed. Imali smo par kontri u kojima smo se spetljali. Teška utakmica naš očekuje protiv Rudeša, moramo se što prije oporaviti. Neki igrači će dobiti priliku koji nisu tu igrali. Moramo vidjeti što će biti s Obregonom”, rekao je trener Rijeke Željko Sopić

“Moji igrači su bili heroji, odigrali su ovakvu utakmicu 48 sati nakon Betisa. Bili smo sve bolji kako je utakmica odmicala. Možda smo mogli malo viš pucati na gol. Visio je gol u prvih 15-20 minuta drugog dijela. Kad je 90. minuta, nismo se mirili s bodom. Na kraju mislim da smo bili bolji za taj jedan gol. 

S obzirom na potrošnju energije, odlučili smo se za isti sastav. Petković nam je do ujutro bio upitan, razmišljali smo čak da ubacimo kulenovića. Brodića sam odabrao jer je najsvježiji. Vidio sam baturinu da se šulja oko lopte, ali rekao sam. Ne znamo gdje gonimo, Betis nismo stigli ni proslaviti. Stvarno je danas trebalo naći snage da dobijemo ovu jako dobru ekipu Rijeke”, rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Foto: Hina