O pobjedi nad Francuzima. “Modrić srušio Francusku, Hrvati šokirali prvaka svijeta”

O pobjedi nad Francuzima. “Modrić srušio Francusku, Hrvati šokirali prvaka svijeta”

Francuska neće braniti naslov pobjednika Lige nacija nakon poraza od Hrvatske (0-1), pišu francuski mediji nakon slavlja “Vatrenih” na Stade de Franceu.

“Francuska je bila bez daha, Les Blues ​neće igrati na Final Fouru Lige nacija, a sada postoji i opasnost od pada u niži rang natjecanja,” navodi L’Equipe. “Unatoč napadu Mbappe – Benzema – Nkunku, reprezentacija Francuske nije bila opasna. Što se događa kada spojite najbolje igrače iz Ligue 1, La Lige i Bundeslige? Ne mnogo,” dodao je ugledni sportski dnevnik.

Francuska je ovim porazom produžila niz bez pobjede na četiri utakmice (dva remija, dva poraza), a što joj se nije dogodilo od rujna 2013. godine. “Klasa Modrića i nova promašena izvedba Les Bluesa,” dodaje Le Figaro.

“Modrić je čista klasa. Sa svojih gotovo 37 godina, Luka Modrić još uvijek ima toliko utjecaja, kako u klubu tako i u reprezentaciji. Hrvatski kapetan i dalje je bio sveprisutan od početka do kraja kako bi vodio vezni red, savršeno usmjeravajući ritam igre. Osim toga postigao je i jedini pogodak,” hvali Le Figaro kapetana “Vatrenih”.

Jedan od rijetkih francuskih igrača koji je dobio pohvale bio je Kylian Mbappe, ali se francuski novinari pitaju gdje je nestala suradnja njega i Karima Benzeme. “Premda nije 100 posto spreman, napadač PSG-a bio je jedan od rijetkih koji je unio kretanje i trudio se. Gdje je nestala suradnja Benzeme i Mbappéa? Osim dobre kombinacije u 54. minuti, njih dvojica nisu djelovali tako blizu kao obično i igrali su svaki na svojoj strani.”

“Četiri utakmice bez pobjede, samo tri postignuta gola, ovo okupljanje pretvara se u fijasko,” navodi Le Parisien dodajući kako je francuska igra bila bez “pravih kretnji i prilika”.

“Reprezentacija Francuske nastavlja nizati neuspjehe, godinu dana nakon neuspješnog EURO-a. Fijasko se proteže i dalje od najgorih misli, s nula pobjeda u četiri utakmice i tri postignuta gola,” piše Le Parisien.

Tek u desetom pokušaju Vatreni su stigli do prve, povijesne pobjede protiv francuske nogometne reprezentacije što je snažno odjeknulo i u susjednim medijima, donosi N1.

Tako Nova.rs piše: “Modrić srušio Francusku, Hrvati šokirali prvaka svijeta”, dok srpski Kurir piše kako je “Hrvatska prvi put u povijesti pobijedila Francusku, ali iz spornog kaznenog udarca.

Slično tvrdi i portal Alo.rs koji piše da je “Francuska zakucana za dno tablice”, ali da je “sudac pogurao Hrvatsku protiv svjetskog prvaka”.

B-92 u naslovu izdvaja da su “Hrvati s rezervama zakucali Francusku za dno”, a Telegraf.rs da su Vatreni produžili katastrofalan niz Francuske: “Susjedi s bijele točke nanijeli poraz prvaku svijeta, Modrić dželat”, prenosi Gol.hr.

“Modrić utišao svjetske prvake”, piše Dnevni avaz iz BiH, dok Sportsport.ba u naslovu izdvaja kako je Hrvatska odigrala “doktorsku partiju u Parizu”.

“Hrvati su gurnuli Francuze u nevolju”, piše slovenski list Delo, a slovenski portal Ekipa 24: “Hrvati utišali Pariz. Prvi put su Francuze spustili na koljena”.

Foto: Hina