Bizarne političke ideje iz ruske Državne dume. Evo što predlažu da se učini

Bizarne političke ideje iz ruske Državne dume. Evo što predlažu da se učini

Rusija bi u budućnosti mogla povući priznanje neovisnosti Litve, Latvije, Estonije i Ukrajine, izjavio je zastupnik ruske Državne dume Jevgenij Fjodorov. Spomenuti zastupnik je podnio nacrt zakona o poništavanju rezolucije Državnog savjeta SSSR-a “O priznanju neovisnosti Litve”. U obrazloženju se navodi da je odluka nezakonita s obzirom na to da ju je donio neustavni organ kršeći nekoliko članaka ustava SSSR-a, donosi Jutarnji list.

– Mi smo tek počeli s Litvom, a jasno je i zašto – Litva je opasnija za Rusiju zbog situacije s Kalinjingradskom oblašću i konfrontacijom s NATO-om i SAD-om. Zato je sada Litva važnija, ali to ne znači da ćemo se na njoj i zaustaviti, rekao je Fjodorov.

– Nakon što bude razrađen mehanizam, primijenit ćemo ga i na drugim teritorijima NATO-a, ali i ne samo NATO-a. Ukrajina je, primjerice, također nezakonito izašla iz SSSR-a, istaknuo je.

Fjodorov kao cilj ovih inicijativa navodi eliminiranje prijetnji koje dolaze iz spomenutih država, dok priznanje neovisnosti bivših sovjetskih republika koje vode “miroljubivu politiku” neće biti revidirano.

Foto: Hina