Objavljena fotografija igrača Gorice kojeg je golman udario koljenom u glavu: Ima višestruki prijelom facijalne kosti, prijelom arkade i potres mozga

Objavljena fotografija igrača Gorice kojeg je  golman udario koljenom u glavu: Ima višestruki prijelom facijalne kosti, prijelom arkade i potres mozga

Slaven Belupo pobijedio je Goricu 4:1 u 33. kolu SuperSport HNL-a, a glavna tema je činjenica da je Ivan Banić, golman Gorice, nehotice koljenom nokautirao mladog (18) suigrača Đuru Giulija Đekića. On je u međuvremenu operiran, a pojavila se i slika iz bolnice. Danas su ga posjetili sportski direktor Mario Brkljača i predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Đekić je ostao onesviješten na travi. Nogometaši oba kluba u šoku su se hvatali za glavu, a u teren su utrčale liječničke ekipe. Nakon toga Đekić je prebačen u bolnicu, javlja Narod.hr.

“Nakon obavljenih pregleda u Općoj bolnici Koprivnica, gdje je utvrđen višestruki prijelom facijalne kosti, prijelom arkade i potres mozga, Đuro-Giulio Đekić će biti prevezen u Kliničku bolnicu Dubrava, gdje bi sutra trebao biti operiran”, objavila je Gorica.

Sada se oglasio i Goričin predsjednik Nenad Črnko: “Nogomet donosi mnogo lijepih trenutaka, ali u jednoj sekundi, kad sve stane, kad nastane tišina, kad se uhvatite u molitvama, zapitate se ima li sve smisla… Mladi igrač Gorice Đuro Giulio Đekić teško je stradao u jučerašnjoj utakmici u Koprivnici i danas prijepodne će biti podvrgnut operativnom zahvatu. Vjerujemo i molimo se za brzi povratak.

U ime svih iz Gorice zahvaljujem Darku Korenu, županu Koprivničko-križevačke županije, na brzoj reakciji i mobiliziranju svih u bolnici u Koprivnici, upravi Slaven Belupa, ravnatelju i osoblju koprivničke bolnice, Tomislavu Madžaru koji je iz Zagreba koordinirao prijem u KB Dubrava. Igračima jedne i druge momčadi veliki respekt jer u ovakvim situacijama teško je biti pribran…”

Posljednje informacije kažu kako je operativni zahvat na Đekićevom licu uspješno završen. Ali ozljede koje je pretrpio jako su teške.