Mnogi su pješačili više sati: Gruzijci se nisu odrekli Uskrsa i mise

Mnogi su pješačili više sati: Gruzijci se nisu odrekli Uskrsa i mise

Unatoč preporukama vlasti i liječnika da ostanu doma, stotine gruzijskih pravoslavnih vjernika su današnji blagdan Uskrsa dočekali u svojim crkavama i ispred njih. Pritom su držali odstojanje, a većina vjernika je, kao i neki svećenici, nosila zaštitne meske za usta i nos.

Reuters javlja kako su mnogi Gruzijci, zbog policijskog sata, više sati pješačili kako bi došli do svojih crkava za misu polnoćku te da su ostajali u crkvama do jutra kada prestaje zabrana kretanja. Neki su se i vraćali svojim domovima i riskirali plaćanje kazne u protuvrijednosti od tisuću dolara.

Osim Pravoslavne, i Katolička crkva je nezadovoljna sadašnjim odredbama o zabrani služenja svetih misa u nazočnosti svojih vjernika, javlja Fenix magazin.

Tako je prije par dana i Njemačka katolička crkva iskazala nezadovoljstvo i kritizirala odluku njemačke vlade o produljenju zabrane održavanja vjerskih skupova te je najavila da će se na sastanku u vladi založiti za mogućnost održavanje misa uz poštivanje higijenskih i mjera odstojanja.

Foto: Facebook

Facebook Comments