Biden se potpuno pogubio pa je njegov savjetnik prekinuo intervju: Niste crnci ako glasate za Trumpa

Biden se potpuno pogubio pa je njegov savjetnik prekinuo intervju: Niste crnci ako glasate za Trumpa

Američki demokratski kandidat u utrci za Bijelu kuću Joe Biden pokušava popraviti štetu koju je izazvao izjavom da Afroamerikanci “nisu crni” ako razmatraju mogućnost da, umjesto za njega, glasaju za predsjednika Donalda Trumpa.

Gaf s ovom izjavom Biden je napravio tijekom intervjua kojeg je u petak vodio s istaknutim crnim radijskim voditeljem Charlamagneom Tha Godom o njegovom dopiranju do crnih birača.

Biden je kasnije izrazio žaljenje zbog “nezgrapnog” komentara, prenosi BBC. Crni glasači ključni su za potporu Bidenovoj kandidaturi

– Osvojio sam svaki pojedini okrug. Osvojio sam veći udjel crnih glasova nego itko drugi, uključujući Baracka, kazao je Biden spominjući prvog Afroamerikanca na mjestu američkog predsjednika Baracka Obamu, koji je s Bidenom kao potpredsjednikom tada bio osvojio Bijelu kuću.

Biden je također kazao da “jamči” kako za dužnost svog potpredsjednika razmatra više crnih kandidatkinja. Na samom kraju intervjua Bidenov pomoćnik u kampanji prekinuo je razgovor navodeći da je bivšem američkom potpredsjedniku i demokratskom kandidatu isteklo vrijeme. Kada je Bidenov suradnik pokušao privesti intervju kraju, Charlamagne je prosvjedovao.

– Ne možete to raditi “crnim” medijima, kazao je.

– Radim to i bijelim i crnim medijima, odgovorio je na to Biden dodavši da ga njegova žena čeka da koristi njihov kućni studio.

Charlamagne je pozvao Bidena da se vrati i dade još jedan intervju jer ima za njega još pitanja.

– Ako imate problem odrediti jeste li za mene ili za Trumpa, tada niste crnac, odgovorio je Biden.

Radio emisiju Breakfast Club, popularnog voditelja Charlamagnea, svakog mjeseca sluša više od 8 milijuna slušatelja.

 

Foto: Tracie van Auken/EPA/Hina

Facebook Comments