Zvijezda UFC-a Khabib Nurmagomedov uputio prijetnju frncuskom predsjedniku

Zvijezda UFC-a Khabib Nurmagomedov uputio prijetnju frncuskom predsjedniku

Rekordan broj zaraženih od koronavirusa ovih je dana u Francuskoj sporedna tema zbog dva teroristička čina koja su se dogodila u proteklo vrijeme.

Prvo je 16. listopada jedan 18-godišnjak čečenskog podrijetla odrubio glavu učitelju Samuelu Patyju koji je na nastavi pokazivao karikature proroka Muhameda objavljene u satiričnom listu Charlie Hebdo, a zatim je ovog četvrtka u Nici 21-godišnjak iz Tunisa jednoj ženi odrubio glavu i ubio još dvije ljudi prije nego li ga je policija locirala i ustrijelila, poslije čega je završio u bolnici, piše Gol.hr.

O svemu se oglasio i francuski predsjednik Emmanuel Macron koji je rekao kako je njihova zemlja napadnuta i da je napad počinio islamistički terorist.

“Francuska neće odustati od svojih vrijednosti”, rekao je Macron aludirajući na francusku otvorenost i posvećenost vrijednostima slobode govora i izražavanja.

Riječi francuskog predsjednika izazvale su revolt među jednim dijelom muslimana, a oglasio se i Khabib Nurmagomedov, UFC prvak u lakoj kategoriji koji je proteklog vikenda trijumfalno otišao u mirovinu.

Nurmagomedov je na svom Instagramu objavio fotografiju na kojoj se na licu francuskog predsjednika Macrona vidi otisak čizme ili cipele, a u statusu je napisao:

“Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja i svih njegovih sljedbenika koji pod sloganom slobode govore vrijeđaju osjećaje više od jedne i pol milijarde muslimanskih vjernika. Neka ih Uzvišeni ponizi u ovom i budućem životu. Allah je brz u računici i vidjet ćete. Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhameda više nego svoje majke, očeve, djecu supruge i sve druge ljude bliske srcu. Vjerujte, vratit će im se te provokacije, kraj je uvijek za bogobojazne”, napisao je Nurmagomedov.

Foto:  Francois Mori /EPA/Hina