Od posljedica korone umro bivši američki državni tajnik: Je li bio cijepljen?

Od posljedica korone umro bivši američki državni tajnik: Je li bio cijepljen?

Bivši američki državni tajnik i bivši načelnik Združenog stožera Colin Powell preminuo je od posljedica covida-19, prenosi BBC. Powell, koji je bio prvi crnac na mjestu državnog tajnika, imao je 84 godine. Da je preminuo od komplikacija uzrokovanih covidom-19, izvijestila je njegova obitelj na Facebooku, prenosi CNN.

‘Izgubili smo izvanrednog i voljenog muža, oca, djeda i velikog Amerikanca’, napisala je obitelj, dodajući da je bio u potpunosti cijepljen protiv koronavirusa, javlja Tportal.

Powell se istakao u vojnoj službi, tijekom koje je bio u Vijetnamu, kasnije je postao prvi crni savjetnik za nacionalnu sigurnost pred kraj mandata predsjednika Ronalda Reagana, a zatim i najmlađi te prvi crni načelnik Združenog stožera za vrijeme predsjednika Georgea Busha starijeg. Nacionalnu popularnost stekao je nakon Prvog zaljevskog rata pa se jedno vrijeme tijekom 1990-ih smatralo da bi mogao postati prvi crni predsjednik SAD-a.

No reputacija mu je zauvijek okaljana nakon što je kao državni tajnik u mandatu Georgea Busha mlađeg pred Ujedinjenim narodima iznosio lažne podatke o oružju za masovno uništenje u Iraku kako bi osnažio podršku za invaziju na tu zemlju koja je uslijedila. Kasnije je i sam taj potez nazvao mrljom u svojoj biografiji.