Iskusni političar nije štedio Zelenskog: Kriv je za rat koliko i Putin. Ponaša se malo čudno

Iskusni političar nije štedio Zelenskog: Kriv  je za rat koliko i Putin. Ponaša se malo čudno

Bivši predsjednik Brazila Lula Inacio da Silva smatra da ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog treba kriviti za rat u Ukrajini jednako koliko i njegovog ruskog kolegu Vladimira Putina.

“Ponekad gledam na televiziji predsjednika Ukrajine kako govori, kako mu plješću i dobiva ovacije u europskim parlamentima. Ovaj tip odgovoran je za rat koliko i Putin. Jer u ratu, nije kriva samo jedna osoba”, rekao je da Silva magazinu TIME.

Da Silva koji se planira kandidirati za treći mandat na čelu Brazila rekao je magazinu da Putin nije trebao početi invaziju na Ukrajinu, ali da krivnja leži i na SAD-u, NATO-u i EU-u, javlja N1.

“Što je razlog za invaziju na Ukrajinu? NATO? Onda su SAD i Europa trebali reći: ‘Ukrajina se neće pridružiti NATO-u’. To bi riješilo problem”, rekao je.

Bivši brazilski predsjednik Lula

“Druga stvar je bilo pridruživanje Ukrajine EU-u. Europljani su mogli reći da nije trenutak da se Ukrajina pridruži, nisu morali ohrabrivati konfrontaciju”, rekao je da Silva.

Ponašanje ukrajinskog predsjednika Zelenskog, da Silva je nazvao “malo čudnim”.

“Izgleda kao da je dio spektakla. U britanskom je parlamentu, u njemačkom, u francuskom, talijanskom, kao da je u političkoj kampanji. Trebao bi biti za pregovaračkim stolom”, zaključio je Brazilac.