Je li ovo dokaz da se Đoković nije cijepio: Ipak neće u Australiju?

Je li ovo dokaz da se Đoković nije cijepio: Ipak neće u Australiju?

Još je uvijek nepoznato hoće li najbolji svjetski tenisač Novak Đoković nastupiti na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru godine. Turnir u Melbourneu se igra od 17. do 30. siječnja iduće godine, a Đoković je skoro desetljeće i pol vladar tog Grand Slama.

Naime, prvi puta ga je osvojio 2008. godine, a ukupno je u Melbourneu osvojio devet titula. Svi oni koji namjeravaju iduće godine igrati na Australian Openu moraju obaviti kompletno cijepljenje za COVID-19, a Đoković je cijelo vrijeme pandemije bio jedan od najžešćih kritičara među tenisačima na temu cijepljenja, javlja Večernji list.

Stalno je naglašavao kako se nema namjeru cijepiti, ali je nedavno po prvi puta dao nešto drugačiji odgovor. Odnosno, nakon poraza od Zvereva u polufinalu ATP Finala, na temu odlaska u Melbourne, rekao je „vidjet ćemo“.

No, možda je znakovito to što je napravljen promotivni spot za Australian Open 2022. (čak dvije verzije) i iako bi Đoković zbog svih uspjeha na turniru trebao biti ‘glavni glumac’ srpskog tenisača nema ni sekunde u niti jednoj od verzija tih spotova.