Katastrofalna vijest za Novaka Đokovića: Upitan nastup i na Roland Garrosu

Katastrofalna vijest za Novaka Đokovića: Upitan nastup i na Roland Garrosu

Pravi vrtuljak informacija, koji se posljednja dva tjedna veže za nastup Novaka Đokovića na Roland Garrosu, donio je novi preokret i još jednu lošu vijest za srpskog tenisača.

Dok čeka finale Australian Opena u kojem će navijati za Daniila Medvjedeva protiv Rafaela Nadala, jer briga što će ga Rus skinuti sa svjetskog broja 1, njemu je važno samo da ga Nadal ne prestigne po broju Grand Slam titula, Đoković je u Budvi saznao za novo razočaranje.

Francuski L’Equipe je objavio kako srpski tenisač ipak neće moći nastupiti na Roland Garrosu ukoliko se u međuvremenu ne cijepi protiv Covida, piše Gol.hr.

Podsjetimo, nakon što je francuski parlament nedavno donio zakon o obaveznom cijepljenu za sportaše koji se misle ove godine natjecati u toj zemlji, mediji su otkrili i izuzeće koje se odnosi na one koji su preboljeli Covid u posljednjih šest mjeseci, javlja N1.

Tako je nakon početnog šoka ta vijest ipak razveselila Đokovića, a pisanje L’Equipea je donijela novi preokret. Od 15. veljače na snagu stupa novo pravilo po kojoj izuzeće za preboljenje Covida ne vrijedi više šest već samo četiri mjeseca.

To znači da Đokoviću izuzeće vrijedi do 16. travnja, a Roland Garros je u svibnju.

Je li rješenje novi pozitivan PCR test?

Đoković sad ima nekoliko opcija. Najlakše bi bilo da se cijepi, no to se gotovo sigurno neće dogoditi zbog njegovih poznatih stavova. Može se nadati kako će se do svibnja pravila u Francuskoj opet mijenjati što ne bi bilo toliko iznenađujuće, ovisno o tome kako će se kretati tijek pandemije.

Postoji još jedna mogućnost, a to je da opet bude Covid pozitivan u sljedećim tjednima ili mjesecima zbog čega bi mogao dobiti novo izuzeće koje mu traje četiri mjeseca.
Podsjetimo, svjetska javnost nije znala ni da je Đoković bio Covid pozitivan u prosincu, a to se otkrilo tek kad je izbio skandal s odbijanjem vize. Da je Đoković Covid pozitivan nije znala ni srpska javnost gdje se Đoković danima pojavljivao na događajima usprkos saznanju o pozitivnom PCR testu.

Mnogi u svijetu i dan-danas izražavaju sumnju u taj PCR test iz Srbije, jer smatraju kako Đoković nije čovjek koji bi se svjesno družio s djecom i pohodio društvene događaje znajući da je Covid pozitivan. U svakom slučaju, ta ga je epizoda stajala ugleda u svijetu, u što god netko vjerovao.

Foto: Hina