Kći ruskog zastupnika pobjegla iz Rusije: Otac je se odrekao zato što je kritizirala Putina

Kći ruskog zastupnika pobjegla iz Rusije: Otac je se odrekao zato što je kritizirala Putina

Kći ruskog zastupnika, koji snažno podržava Vladimira Putina, pobjegla je u inozemstvo u strahu od novog progona i pritvaranja nakon što ju je otac optužio za izdaju jer se protivi ratu u Ukrajini.

Diana Isakova (25) na društvenim mrežama izražava snažno protivljenje Putinovu režimu i ratu u Ukrajini, zbog čega je uhićena te ispitana od strane ozloglašene ruske tajne službe, FSB-a.

Njezin otac Eduard Isakov bio je bijesan zbog njezinih istupa te ju je upozoravao da se na društvenim mrežama suzdrži od kritiziranja ruskog čelnika, javlja Jutarnji list.

– Razgovarala sam s ocem, svi moji strahovi su se obistinili. Rekao mi je da sam izdajica naše obitelji, neprijatelj naroda i zločinac. Kada je počeo rat u Ukrajini, vidjela sam pakao kroz koji su Ukrajinci prolazili. Priče tih djevojaka bile su pune suza, pričale su o bombama. Suosjećala sam s njihovom patnjom, ispričala je za Meduzu.

Organizirala je hrabri prosvjed u Sočiju nakon kojega je uhićena. Diana Isakova tvrdi da je Putin utjelovljenje ‘okrutnosti, arogancije i nekažnjivosti‘.

Isakova smatra da bi Putin i njezin otac trebali odgovarati za svoje postupke. Tvrdi da je ruski politički neoliberalizam posljedica autoritarizma u obitelji te da su ruski despotski vladari u djetinjstvu pretrpjeli poniženja.

– Iza svake okrutne osobe postoji nesretno dijete koje se boji priznati svoju slabost, ranjivost i svoje potrebe. Netko je bio okrutan prema Putinu dok je bio dijete i to je bilo bolno. Naravno, Putin bi trebao snositi odgovornost, ali to ne znači da bismo ga trebali ustrijeliti, rekla je.

Diana Isakova pronašla je utočište u Gruziji jer ju njezin otac, profesionalni dizač utega koji je postao političar u ruskom Vijeću Federacije, nastavlja napadati jer ne podržava Putina.

Njezin otac smatra da je ona očito dobivala novac od pojedinih medija za svoje istupe protiv Putima.

– Prodala je vlastitog oca, domovinu i napustila Rusiju, teško je pronaći riječi kada shvatite da je vaša kći izdajica,. Ona više nije dijete, ima 25 godina. Ja sam ju odgojio, ne bježim od odgovornosti. Trebala bi se vratiti u Rusiju, rekao je.

Još je poručio kako bi ju trebalo poslati u Donbas kao dobrovoljca jer, kako tvrdi, samo tako iz prve ruke može razumjeti zašto Rusija u Ukrajini vodi ‘specijalnu vojnu operaciju‘.

Na slici: Diana Isakova

Foto: Facebook