Kličko u neugodnoj situaciji: Širi se moja lažna izjava o Srbima i Albancima

Kličko u neugodnoj situaciji: Širi se moja lažna izjava o Srbima i Albancima

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko demantirao je da je izjavio da će Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije “kao što su Albanci oslobođeni od Srbije”.

“Prijatelji, pojedini strani internetski mediji, uključujući ruske, počeli su širiti moj navodni citat u vezi sa Srbijom i Albanijom. Ja to nisam rekao. I prije nego što prenesu takvu vrstu informacije i bilo što citiraju, novinari bi trebali zatražiti audio ili video dokaz takve ekskluzive”, poručio je Vitalij Kličko na svojoj službenoj stranici na Facebooku, javlja N1.

Švicarski portal na albanskom jeziku Le Canton27ch ranije je objavio kako je Kličko u razgovoru s njihovim novinarom, tijekom Svjetskog ekonoskog foruma u Davosu, navodno izrazio zadovoljstvo što je prvi put sreo jednog albanskog novinara, navodeći da je to dobra prilika za prenijeti poruku njemu i albanskom narodu.

“Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava okupirati Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije”, prenio je taj portal navodnu izjavu gradonačelnika Kijeva.

Foto: Hina