Kremlj likuje i tvrdi kako će Europa skupo platiti sankcije. Evo čime potkrepljuju svoje teze

Kremlj likuje i tvrdi kako će Europa skupo platiti sankcije. Evo čime  potkrepljuju svoje teze

Kremlj je zaprijetio da će prekinuti isporuku plina Europi ako zapadni saveznici dodatno prošire ekonomske sankcije protiv Rusije. Uz to je potpredsjednik ruske vlade Aleksander Novak upozorio da bi cijena nafte mogla skočiti na 300 dolara po barelu nastavi li se ekonomski rat protiv Moskve, donosi N1.

Iako su sveobuhvatne ekonomske sankcije uzdrmale rusku privredu, Kremlj putem režimskih medija nastavlja gurati tezu da ih je ekonomski rat jedva okrznuo. Tako u današnjem komentaru novinarka RIA Novosti Elena Karajeva tvrdi da su “samo u mašti europskog tiska ruski potrošači goli, bosi i gladni, ali da je u stvarnosti sve potpuno drugačije”, dodajući kako je rusko tržište zapravo “prostrano, zanimljivo i privlačno, ma što zapadni političari sada govorili”.

Karajeva piše i kako su lideri EU sami sebe stjerali u kut jer iz dana u dan moraju povećavati optužbe na račun Rusije kako bi u “očima društva opravdali cijenu koju će zbog geopolitičke igre morati platiti cijela Europa”.

Novinarka RIA Novosti posebno likuje zbog povećanja cijena naftnih derivata u Europi dodajući da je teško predvidjeti kako će EU “objasniti i neuspjeh sankcija Rusiji i nadolazeću štetu vlastitom gospodarstvu”.

Zanimljivo, komentar Karajeve pod naslovom “Europa je počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije” ilustriran je fotografijom jučerašnje gužve na benzinskoj crpki u Zagrebu AFP-ovog fotoreportera Denisa Lovrovića.

Foto: Hina