“Miloševićev novinar” postaje Vučićev ministar: Napisao je knjigu o “bolesnoj mržnji Hrvata prema Srbima”

“Miloševićev novinar” postaje Vučićev ministar: Napisao je knjigu o “bolesnoj mržnji Hrvata prema Srbima”

Novi ministar u srpskoj vladi, prema pisanju Blica, bit će Ratko Dmitrović.

Na ministarsku poziciju ga nominira Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića, a za njega će se uspostaviti jedan od dva nova resora u vladi Srbije. Bavit će se brigom o obitelji, djeci i demografiji.

Ratko Dmitrović je srpski novinar i publicist. Krajem 80-ih i na početku rata je bio stalni dopisnik iz Zagreba dnevnog lista Politika i tjednika NIN, a od listopada 1991. do kraja 1993. godine radio je na Radio-televiziji Srbije kao komentator. Nazivali su ga Miloševićevim novinarom. Bio je urednik tjednika Argument i osnivač televizije RAS, a nekoliko je godina obavljao je funkciju generalnog direktora i glavnog urednika Novosti,  piše Index.

Zanimljivo je da je Dmitrović rođen u Hrvatskoj.  Klasičnu gimnaziju završio je u Kostajnici, a u Beogradu i Zagrebu studirao je pravo i novinarstvo.

No posebno je zanimljiva, gotovo pa opsjednutost, Hrvatskom i Hrvatima koja se provlači kroz Dmitrovićevu biografiju.

Knjiga o “bolesnoj mržnji Hrvata prema Srbima”

Možda to najbolje ilustrira knjiga koju je objavio. Zove se Krst na križu, a posvećena je “bolesnoj mržnji Hrvata prema Srbima”.

“Knjiga je antologija tekstova koji brojnim autentičnim dokazima razobličuju bolesnu mržnju hrvatskog društva prema Srbima i prema svemu što je srpsko”, opisivalo je Dmitrovićevu knjigu srpsko izdanje Sputnika.

“Nema naroda koji je prisvojio više tuđeg od Hrvata”

Dmitrović je još prije desetak godina izjavio da “nema naroda u Europi koji je prisvojio više tuđeg od Hrvata i ugradio u svoju povijest, kulturu i jezik”.

Poručivao je i da” komunisti nikome na svijetu nisu podarili takve blagodati kao Hrvatima”.

Dmitrović je prije dvije godine izjavio da je “Oluja jedina pobjeda hrvatske vojske u povijesti” te da je “Hrvatska država s poremećenim sustavom vrijednosti”. Ustvrdio je da i današnja Hrvatska želi Hrvatsku bez Srba.

“I kad Srba ne bude u Hrvatskoj, problem će biti imenica Srbin!”, rekao je Dmitrović na Pinku.

“Srbi su odbili Veliku Srbiju, to je bila velika greška”

Prije godinu dana Dmitrović je izjavio: “Da nije bilo Srba, ne bi bilo Hrvatske ni Slovenije”. Rekao je da su 1915. Srbima Englezi i Francuzi nudili Veliku Srbiju do Virovitice, ali da su Srbi to odbili i stvarali Jugoslaviju, što je bila velika greška.