Nekoliko ekspolozija u Pridnjestrovlju: Je li počeo rat u Moldaviji?

Nekoliko ekspolozija u Pridnjestrovlju: Je li počeo rat u Moldaviji?

Nekoliko eksplozija dogodilo se u ponedjeljak u sjedištu ministarstva javne sigurnosti u Tiraspolu, glavnom gradu Pridnjestrovlja no nema ranjenih, priopćila je policija te separatističke moldavske regije koju Rusija podupire.

 “Prozorska stakla na gornjim katovima popucala su. Dim se uzdiže iz prostorija. Na prilazima je policija”, navodi se u priopćenju pridnjestrovske policije, javlja

Po prvim informacijama, zgrada je pogođena iz prijenosnog minobacača, dodaje se u priopćenju. “Nitko nije ranjen”, ističe se.

Na fotografijama koje su očevidci objavili na društvenim mrežama vide se oštećena ulazna vrata zgrade i popucala stakla na susjednoj zgradi.

Vatrogasci i policajci izašli su na mjesto događaja, a cestovni promet u središtu grada je prekinut.

Ponedjeljak je u Pridnjestrovlju službeno neradni dan zbog proslave pravoslavnog Uskrsa.

Pridnjestovlje, na granici s Ukrajinom, odcijepilo se od Moldavije nakon kratkotrajnog građanskog rata nakon sloma SSSR-a.

Separatistička regija ima svoj novac i svoje sigurnosne snage.

Ovaj teritorij, s oko 500.00 stanovnika, uvelike ovisi o Rusiji koja ga besplatno opskrbljuje plinom i drži ondje 1.500 vojnika.

Pridnjestrovlje međunarodna zajednica ne priznaje, kao ni Moskva koja ga ipak smatra mostobranom nedaleko od granice Europske unije.