Nesretna sudbina dobroćudnog diva koji je glumio u filmovima o Harryju Potteru. Živi u štali i teško je bolestan

Nesretna sudbina dobroćudnog diva koji je glumio u filmovima o Harryju Potteru. Živi u štali i teško je bolestan

Robbie Coltrane, koji je u filmovima o Harryju Potteru glumio Rubeusa Hagrida, zbog bolnog osteoartritisa više ne može hodati i živi povučeno u brdima zapadno od Glasgowa u unajmljenoj prenamijenjenoj štali.

Škotski glumac Robbie Coltrane najpoznatiji je po ulozi simpatičnog diva Rubeusa Hagrida iz filmova o Harryju Potteru.

Glumeći čuvara ključeva i posjeda u Hogwartsu zaradio je milijune i osvojio srca obožavatelja diljem svijeta, no njegov život nimalo ne nalikuje onom tipičnih filmskih zvijezda, donosi dnevnik.hr.

Coltrane, kojemu je danas 71 godina, posljednja dva desetljeća živi u istoj unajmljenoj prenamijenjenoj štali u brdima zapadno od industrijskog dijela Glasgowa i plaća mjesečnu stanarinu u iznosu od tisuću funti, piše OK Magazine, koji je objavio i prve ekskluzivne fotografije glumčeva doma.

Za časopis je progovorio njegov zabrinuti stanodavac Andrew Edmonstone, inače i aristokrat koji je u krvnom srodstvu sa suprugom princa Charlesa, vojvotkinjom Camilom. Otkrio je povučen i tužni život kojim omiljeni Hagrid živi otkako se pojavio u zadnjem filmu o Harryju Potteru prije 10 godina.

On kaže kako se glumac potpuno povukao iz javnosti i gotovo nikada ne napušta kuću te da ga, iako mu je stanodavac, uživo nije vidio već četiri godine. Prema pričama prijatelja i susjeda, glumac je zbog bolnog osteoartritisa već pet godina u invalidskim kolicima te je postao zatvorenik vlastitog doma.

No glumac se prošle godine ipak pojavio u televizijskom specijalu povodom obilježavanja 20 godišnjice prvog filma iz franšize Harry Potter i šokirao brojne fanove koji nisu znali da je u kolicima.

Na društvenim mrežama neki su se prisjetili susreta s njim u jednoj lokalnoj trgovini u kojoj je kupovao alkohol, a opisivali su ga kao zastrašujućeg i neurednog tipa s masnom kosom.

Prije nego što je utjelovio Hagrida, Coltrane je bio najpoznatiji po ulozi u britanskom sitcomu “Cracker”.

Što se tiče njegova privatnog života, glumac je od 1999. do 2003. godine bio u braku s Rhonom Gemmell, s kojom ima sina i kćer, a prošle godine je u rijetkom intervjuu za novine otkrio da je u vezi posljednjih 12 godina, ali ništa više od toga.

Foto: Wikipedia