O gostima iz svemira pred američkim Kongresom. Što se krije iza 144 slučaja koje se službeno naziva “neidentificiranim zračnim fenomenima”

O gostima iz svemira pred američkim Kongresom. Što se krije iza 144 slučaja koje se službeno naziva “neidentificiranim zračnim fenomenima”

Vojni i obavještajni analitičari koji su pripremili dokument o sučajevima “neidentificiranih zračnih fenomena” nisu ponudili nikakve dokaze o podrijetlu bilo kojeg od 144 slučaja, prenosi Novi list.

Dva visoka dužnosnika iz vojno-obavještajnog sektora svjedočit će pred američkim Kongresom u utorak u prvom saslušanju pred Kongresom o NLO-ima u više od 50 godina.

Saslušanje pred obavještajnim pododborom Zastupničkog doma održat će se 11 mjeseci nakon izvješća u kojem se dokumentira više od 140 slučajeva onoga što vlada službeno naziva “neidentificiranim zračnim fenomenima” (UAP) koje su američki piloti zamjećivali od 2004.

Popularniji izraz NLO (neidentificirani leteći objekt) dugo je povezivan s vanzemaljskim letjelicama koje nisu spomenute u prezentaciji o UAP-u prošloga lipnja.

Umjesto toga, fokus je bio na mogućim implikacijama za američku nacionalnu sigurnost i sigurnost zrakoplovstva.

Međutim, u izvješću su neki UAP-ovi prethodno predstavljeni u videosnimkama zagonetnih zračnih objekata koje je objavio Pentagon.

Na tim videosnimkama neidentificirani objekti pokazuju brzinu i manevriranje koje premašuje poznatu zrakoplovu tehnologiju.

“Američki narod zaslužuje potpunu transparentnost”, poručio je priopćenjem čelnik odbora za obavještajne poslove Adam Schiff.

Vojni i obavještajni analitičari koji su pripremili dokument o sučajevima “neidentificiranih zračnih fenomena” nisu ponudili nikakve dokaze o podrijetlu bilo kojeg od 144 slučaja, izuzev jednog pripisanog velikom balonu koji se ispuhao.

Za istraživanje spomenutih fenomena od studenog je zadužena nova agencija ministarstva obrane pod nazivom Grupa za identifikaciju zračnih objekata i sinkronizaciju upravljanja.

Pred Kongresom će svjedočiti Ronald Moultrie, koji nadgleda tu agenciju kao tajnik ministarstva obrane za obavještajne poslove i sigurnost, te Scott Brayy, zamjenik direktora pomorske obavještajne službe.

Saslušanja će se održati iza zatvorenih vrata.

Obrambeni i obavještajni analitičari također još nisu isključili izvanzemaljsko podrijetlo za bilo koji slučaj UAP-a, rekli su visoki američki dužnosnici novinarima prije objave izvješća prošle godine.

Izvješće predstavlja prekretnicu u politici američke vlade nakon desetljeća odbacivanja, razotkrivanja i diskreditiranja zapažanja neidentificiranih letećih objekata i “letećih tanjura” iz 1940-ih.

Riječ je o prvom saslušanju pred Kongresom o NLO-ima od 1969.

Foto: Hina