Plaćao zaposlenika da se cijepe. Mnogi nisu odolili iznosu od 5000 eura. Evo koliko je ukupno potrošio poslodavac iz Jene

Plaćao zaposlenika da se cijepe. Mnogi nisu odolili iznosu od 5000 eura. Evo koliko je ukupno potrošio poslodavac iz Jene

Cijepljenje u Njemačkoj trenutačno stagnira, a krajem prošle godine jedna je tvrtka iz grada Jene odlučila svoje zaposlenike potaknuti da prime prvu dozu. Naime, ponudili su im bonus od 5.000 eura.

Riječ je o tvrtki Böttcher AG, a šef Udo Böttcher u studenom je rekao kako će njegova ponuda vrijediti do kraja siječnja. Na takvu ga je odluku nagnala slaba procijepljenost zaposlenika. Naime, svaki deseti radnik bio je zaražen, a procijepljenost oko 60 posto, piše portal Fenix magazin koji je provjerio je li njegov novčani poticaj imao učinka.

“Ponudu je iskoristilo više od 500 zaposlenika. Tvrtku je to koštalo oko 2,5 milijuna eura”, otkrio je šef tvrtke u kojoj je sada cijepljeno 90 posto ljudi.

Član uprave Danilo Frasiak ustvrdio je kako se takav potez isplatio.

“Dok smo u studenom imali i do deset infekcija dnevno, u posljednjih šest tjedana registrirana je samo jedna infekcija”, rekao je Frasiak dodajući kako je ponosan na zaposlenike.

“Naši su zaposlenici zaštićeni od posljedica korona infekcije, a to je jako dobro za nas kao tvrtku jer možemo raditi svoj posao s odličnim timom”, napomenuo je Frasiak.

Foto: HIna