Poljski predsjednik kritizirao Macrona i Scholza. “Je li tko ovako razgovarao s Hitlerom za vrijeme Drugoga svjetskog rata?”

Poljski predsjednik kritizirao Macrona i Scholza.  “Je li tko ovako razgovarao s Hitlerom za vrijeme Drugoga svjetskog rata?”

Poljski predsjednik Andrzej Duda kritizirao je čelnike Francuske i Njemačke zbog toga što nastavljaju dijalog s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom unatoč moskovskoj invaziji na Ukrajinu, prenosi N1.

“Zaprepašten sam svim tim razgovorima s Putinom, koji vode kancelar (Olaf) Scholz i predsjednik Emmanuel Macron. Tim se razgovorima ništa ne postiže”, rekao je Duda za njemački list Bild u intervjuu objavljenom u srijedu na YouTubeu.

Duda je rekao da razgovaranje s Putinom predstavlja “vrstu legitimizacije osobe odgovorne za zločine koje je ruska vojska počinila u Ukrajini”.

Sam Putin odgovoran je za slanje svoje vojske u Ukrajinu, rekao je Duda, dodavši da ga podržavaju njegovi vojni zapovjednici.

Poljski čelnik rekao je da je situacija usporediva s Adolfom Hitlerom u Drugom svjetskom ratu. “A je li tko ovako razgovarao s Adolfom Hitlerom za vrijeme Drugoga svjetskog rata?”, pitao je. “Je li tko rekao da mora sačuvati obraz? Da se stvari moraju raditi na način da se ne ponizi Adolf Hitler?”, pitao je poljski predsjednik.

Foto: Hina