Poznati američki trener o Jugoslaviji: To je uzbudljivo. Znate, Slovenci, Hrvati, Srbi, Hercegovina, svi

Poznati američki trener o Jugoslaviji: To je uzbudljivo. Znate, Slovenci, Hrvati, Srbi, Hercegovina, svi

Dallas Mavericks su sa 104-99 bili bolji od San Antonio Spursa, a Luka Dončić je u pobjedi sudjelovao s 25 koševa. Kod Spursa najbolji nje bio Dejounte Murray s 23 ubačaja i 10 skokova.

Prije utakmice trener Spursa Gregg Popovich dobio je pitanje o Luki Dončiću, a legendarni stručnjak nahvalio je ne samo Dončića već čitav niz igrača s područja bivše Jugoslavije, a komentirao je i Tonija Kukoča i Dražena Petrovića, javlja HRT.

– Znate, ne želim vas ovdje držati zauvijek, ali ja uvijek mislim: “Zamislite da je cijela Jugoslavija zajedno i da su svi ti igrači u istoj momčadi.” To je uzbudljivo. Znate, Slovenci, Hrvati, Srbi, Hercegovina, svi. To je tako cool. On me uvijek podsjeća kako svi igrači koji iskoče s tog područja postaju velikani. Čini se kao da nema prosječnih kad dođu u ligu. Ako su došli, izvrsni su, rekao je Popovich pa nastavio:

– To me vraća u dane Divca, Paspalja, Kukoča, Petrovića i svih tih momaka koji su igrali u isto vrijeme. Nešto poput Argentinaca prije nekoliko godina. To mi prvo prođe kroz glavu. A druga misao mi je da se pitam kako je, dovraga, postao tako dobar u tako maloj zemlji? Znam da nije svakodnevno igrao na uličnim terenima poput onih i New Yorku, L.A.-u ili Chicagu, protiv jake konkurencije. Možda je igrao svaki dan, ali ne u takvoj konkurenciji. Zato treba odati priznanje programima koje imaju. Trenerima. Razini igre i što njihovi treneri moraju proći da postanu treneri. Koliko su igrači disciplinirani, koliko često i naporno treniraju, koliko su ozbiljni… To je velika stvar. I sjajni su u tome. Treba im odati priznanje, zaključio je Popovich.

Foto: Hina

Facebook Comments