Prazne trgovine. Prijeti li Americi glad?

Prazne trgovine. Prijeti li Americi glad?

Trgovine u Americi su u sve većim problemima zbog korone, a sada se bore i s problemom nedostatka osoblja za kritične funkcije kao što su transport i logistika.

Trgovine u Americi imaju velikih problema s brzom obnovom svakodnevnih potrepština kao što su mlijeko, kruh, meso, juhe iz konzerve i proizvodi za čišćenje pa tako police ostaju sve češće prazne, prenosi net.hr.

Nezadovoljni kupci svoju su frustraciju objavili na društvenim mrežama tijekom posljednjih nekoliko dana, objavljujući na Twitteru fotografije praznih polica na lokacijama Trader Joea, Giant Foods i Publix trgovina, piše CNN.

Zbog korone dolazi i do nedostatka osoblja za kritične funkcije kao što su transport i logistika, što zatim utječe i na isporuku proizvoda i obnavljanje polica trgovina diljem zemlje.

Izvršni direktor Albertsonsa, Vivek Sankaran, priznao je da su proizvodi u ograničenoj ponudi tijekom razgovora tvrtke s analitičarima o zaradama u utorak.

“Mislim da smo kao poduzeće svi naučili njime upravljati. Svi smo naučili osigurati da trgovine i dalje budu vrlo prezentabilne, da potrošačima damo što više izbora”, rekao je Sankaran. Dodao je i kako je omikron “malo usporio” napore kojim su se trebali poboljšati nedostaci u lancu opskrbe.

Foto: Hina