Proturječni Lavrov. Kaže kako Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, ali upozorava da je prijetnja ozbiljna

Proturječni Lavrov. Kaže kako Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, ali upozorava da je prijetnja ozbiljna

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata, rekao je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov u intervjuu u ponedjeljak navečer i upozorio da je prijetnja trećeg svjetskog rata “ozbiljna” i “stvarna”.

Rusija nastoji ukloniti prijetnju nuklearnog rata unatoč “velikim rizicima u ovome trenutku”, rekao je  Lavrov za rusku državnu televiziju. “Ne želim da se ti rizici umjetno povećavaju. Mnogi bi to htjeli”, rekao je, donosi N1.

U kontekstu napetosti bez presedana između Rusije i Zapad zbog ruske ofenzive na Ukrajinu, Lavrov je upozorio na “stvarnu” opasnost od trećeg svjetskog rata, prenosi agencija France presse. “Opasnost je ozbiljna, stvarna. I ne smijemo je podcijeniti”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova, prenosi agencija Interfax.

Moskva će nastaviti mirovne pregovore s Kijevom i sukob će završiti sporazumom no njegov sadržaj će ovisiti o vojnoj situaciji. “Dobra volja ima svoje granice. Ako nije obostrana, ne pridonosi pregovaračkom procesu”, rekao je kako prenose ruske agencije.

Optužio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog – nekadašnjeg glumca – da se “pretvara” da pregovara. “On je dobar glumac (…), ako pozorno gledate i čitate što govori, uočit ćete tisuću proturječja”, ustvrdio je šef ruske diplomacije.

Foto: Hina