TRAGEDIJA: Umro je teniski trener koji je stvorio Petru Marčinko i Bornu Ćorića

TRAGEDIJA: Umro je teniski trener koji je stvorio Petru Marčinko i Bornu Ćorića

Nakon duge i teške bitke s bolešću, u 41. godini života preminuo je teniski trener Kristijan Schneider. Tužnu vijest potvrdio je Hrvatski teniski savez.

Kristijan je odgojio mnoge sadašnje najbolje hrvatske tenisače i tenisačice, od Ane Konjuh, Borne Ćorića pa i Petre Marčinko s kojom je nedavno bio u Australiji gdje je mlada Zagrepčanka osvojila Australian Open.

Radio je i s Bernardom Perom, Olgom Danilović, a i u najtežim životnim trenucima živio je tenis, javljaju 24sata.

Prije dvije godine, tijekom vrhunca rada s Bornom Ćorićem, Kikiju je dijagnosticiran rak debelog crijeva. Nakon jedne od najtežih operacija u svijetu medicine liječnici su uspjeli ukloniti cijelo zahvaćeno područje i kemoterapija nije bila potrebna. Liječnici su mu rekli da će oporavak biti dug i naporan, ali Kiki je kao borac znao da je jedini način da se popravi biti proaktivan. Njegova strast prema tenisu je dobro poznata i jedino mu je bilo na umu vratiti se na teniski teren. Najveća motivacija bila mu je supruga i četvero djece.

Šest teških mjeseci kasnije, na iznenađenje svih, Kiki je bio u pogonu. No, tijekom Australian Opena osjetio je jake bolove u trbuhu i hospitaliziran je u Melbourneu. Po povratku u Hrvatsku podvrgnut je dvjema operacijama kada su mu liječnici otkrili rak na trbuhu. Ovaj put ga nije bilo moguće ukloniti, već ga je trebalo liječiti kemoterapijom. Nažalost, ona nije uspjela.

– Nije dobro, nažalost nije. Jedva sam došao iz Australije, jedva sam izdržao put – rekao je u svom posljednjem intervjuu…

Foto: Screenshot