Putinovi plaćenici u Kijevu love Zelenskog. Evo koga još imaju na popisu za odstrel

Putinovi plaćenici u Kijevu love Zelenskog. Evo koga još imaju na popisu za odstrel

Više od 400 ruskih plaćenika dobilo je naredbu iz Kremlja da u Kijevu ubiju ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i likvidiraju članove njegove vlade te pripreme teren kako bi Moskva mogla preuzeti kontrolu nad zemljom, doznaje The Times. Taj medij dodaje da oni već ‘operiraju po Kijevu’. Na popisu su još 23 osobe, uključujući premijera, članove vlade, gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička i njegova brata Vladimira.

Wagner Group, privatna milicija koju vodi jedan od najbližih saveznika ruskog predsjednika Vladimira Putina, doletjela je prije pet tjedana s plaćenicima iz Afrike kako bi obavila ovaj krvavi zadatak – naravno, u zamjenu za poveći financijski bonus, prenosi Jutarnji list.

Informaciju o njihovoj misiji ukrajinska vlada dobila je u subotu ujutro, a nekoliko sati kasnije Kijev je proglasio dosad najoštriji policijski sat (u trajanju od 36 sati) kako bi “počistio” grad od ruskih diverzanata. Civili su upozoreni da će ih se smatrati agentima Kremlja ako u tom razdoblju budu uhvaćeni vani.

Izvor blizak aktivnostima grupe potvrdio je kako je u siječnju u Ukrajinu stiglo između 2000 i 4000 plaćenika. Neki su raspoređeni u sporne istočne regije Donjeck i Lugansk. Još 400 ih je ušlo u zemlju iz Bjelorusije i krenulo prema glavnome gradu.

Foto: Hina