Rastaju se Bill Gates i njegova supruga Melinda: Kako će podijeliti 130 milijardi dolara

Rastaju se Bill Gates i njegova supruga Melinda: Kako će podijeliti 130 milijardi dolara

Bill Gates i njegova supruga Melinda Gates se razvode, objavio je par.

 – Nakon puno razmišljanja i puno rada na odnosu, odlučili smo okončati naš brak. Više ne vjerujemo da se možemo zajedno razvijati kao par – poručili su u zajedničkoj izjavi te zamolili medije “za privatnost”.

U braku su bili 27 godina, a imaju troje djece. Bill i Melinda upoznali su se kasnih 80-tih godina prošlog stoljeća kada se ona priključila tvrtki Microsoft, koju je osnovao Bill, javlja Jutarnji list.

“Više ne vjerujemo da možemo rasti zajedno kao par u sljedećoj fazi našeg života Tijekom posljednjih 27 godina odgojili smo troje nevjerojatne djece i izgradili temelj koji djeluje u cijelom svijetu kako bi omogućio svim ljudima zdrav i produktivan život. I dalje dijelimo uvjerenje u tu misiju i nastavit ćemo zajednički rad u zakladi, ali više ne vjerujemo da možemo zajedno rasti u paru u sljedećoj fazi našeg života”, stoji u objavi na Twitteru, javlja Index.

Dosadašnji supružnici 2000. godine osnovali su i “Bill & Melinda Gates” fundaciju koja upravlja s gotovo 50 milijardi dolara i smatra se najvećom privatnom fundacijom na svijetu.

Nadalje, razvod otvara pitanje o budućnosti enormnog bogatstva Gatesovih, od kojeg velik dio još nije doniran fundaciji Bill & Melinda Gates. Britanski Telegraph piše da su Bill i Melinda zajedno teški oko 130 milijardi dolara te špekulira da će njihov razvod biti jedan od najkompliciranijih u povijesti.

Foto: Hina