Žele potpuno uništiti Trumpa: Britanski obavještajac tvrdi da ima tajne snimke seksa

Žele potpuno uništiti Trumpa: Britanski obavještajac tvrdi da ima tajne snimke seksa

Christopher Steele, bivši agent britanske kontraobavještajne službe MI6, sastavio je za FBI još jedan dosje o bivšem američkog predsjedniku Donaldu Trumpu dok je ovaj bio u Bijeloj kući, rekli su neimenovani izvori za britanski Telegraph.

U prvom dosjeu, koji je odijeknuo zbog eksplozivnog sadržaja, Steele je iznio niz informacija o suradnji Trumpovih ljudi i vlade Vladimira Putina. Njegov nastavak suradnje s FBI-jem nakon što je prvi dosje dospio u javnost ide u prilog njegovoj vjerodostojnosti, navodi Telegraph, piše Jutarnji list.

Taj prvi dosje potaknuo je istragu posebnog istražitelja Roberta Muellera o ruskom uplitanju u američke izbore 2016. godine.

Steele je u prvom dosjeu iznio niz pojedinosti o navodnom seksualnom ponašanju bivšeg predsjednika te tvrdnju da je Kremlj bio u posjedu kompromitirajućeg materijala o prvom čovjeku Amerike, među ostalim i snimke njegova susreta s prostitutkom u hotelu u Moskvi 2013. godine. Trump je tvrdio da je riječ o politički motiviranom fake newsu.

Putem svoje kompanije Orbis Business Intelligence, Steele je, kako se čini, nastavio prosljeđivati “sirovi” materijal američkoj agenciji.

Dio materijala iz drugog dosjea uključuje daljnje informacije o ruskom uplitanju u izbore u Sjedinjenim Državama te tvrdnje o postojanju još snimki seksa. Drugi dosje kao izvore informacija navodi izvore koji nisu povezani s izvorima u prvom dosjeu.

Steele je inače vodio MI6-ov ured u Rusiji između 2006. i 2009. godine, a onda osnovao vlastitu firmu.

Foto: Hina