Razvodi se Sanna Marin: Izgubila je izbore, a sada je doživjela i ljubavni krah

Razvodi se Sanna Marin: Izgubila je izbore, a sada je doživjela i ljubavni krah

Finska premijerka Sanna Marin, koja je sada u tehničkom mandatu budući da je njezina stranka izgubila na nedavnim izborima, i njezin suprug Markus Räikkönen razvode se nakon 19 godina zajedničkog života, objavila je Marin u srijedu na Instagramu, a prenosi Jutarnji list. 

“Zajedno smo podnijeli zahtjev za razvod. Zahvalni smo na 19 zajedničkih godina i našoj voljenoj kćeri”, napisala je Marin u Instagram storyju.

“I dalje smo najbolji prijatelji, hladni jedno prema drugom i roditelji puni ljubavi. Nastavit ćemo provoditi vrijeme zajedno kao obitelj i jedno s drugim”, dodala je.

Marin i Räikkönen, poslovni čovjek i bivši profesionalni nogometaš, vjenčali su se 2020., navodi finska javna televizija YLE, kako prenosi CNN.

Ova objava dolazi nakon što je Marin izgubila na parlamentarnim izborima u Finskoj u travnju, a oporbena desna Nacionalna koalicija (NCP) proglasila je pobjedu u tijesnoj utrci.

Trenutačno obnaša dužnost privremene premijerke do formiranja nove koalicijske vlade.

Iako je obožavatelji diljem svijeta smatraju uzorom za progresivne nove političke čelnike, u Finskoj je suočena s kritikama zbog snimki svojih razuzdanih privatnih zabava koje su procurile na internet i visokih javnih izdataka njezine vlade.

Ipak, i dalje je vrlo popularna među mnogim Fincima, posebice među mladim umjerenjacima, a zamjerila se konzervativnim krugovima visokim razinama potrošnje na mirovine i obrazovanje.

Njezin je uspon u vrh finske politike bio meteorski. Kao prva članica svoje obitelji koja je pohađala studij, ušla je u politiku s 20 godina i brzo napredovala u redovima Socijaldemokratske stranke lijevog centra.

Potom je postala najmlađa premijerka na svijetu kada je preuzela dužnost 2019. godine u dobi od 34 godine.

Podsjetimo, Sanna je prošlog ljeta bila među glavnim vijestima u medijima jer je tulumarila, a snimka sa zabave izašla je u javnost.

Marin je partijala s prijateljicama i plesala s muškarcem za kojeg se navodilo da je glazbenik Olaviju Usivirti, a dio javnosti tražio je i da napravi test na droge. 

Među ostalim, podrška finskoj premijerki je i naš redatelj Dalibor Matanić,koji je na svojem profilu na Instagramu objavio njezinu fotografiju te u opisu napisao: ”Carica”.

I dok su brojni pratitelji podržali i Matanića i Sannu, u komentarima se javila Vlatka Pokos te pokrenula prepirku.

”Malo pretjeruje s divljanjem i plaženjem po frajerima koji joj nisu muž. Ipak je premijerka”, napisala je, a Matanić joj nije ostao dužan.

”Upravo suprotno, ona je 10 svjetlosnih godina ispred naše patrijarhalne prćije koja dijeli društvo na ‘frajere’ i ‘ribe'”, izjasnio se.

”Uopće nije stvar u tome. Kad obnaša javnu funkciju, predstavljaš tu instituciju a ne samo sebe. Žena pretjeruje. Emancipacija za mene nije razvrat, drogiranje i pijančevanje. Ne vidim što je u tome genijalno”, vratila mu je Vlatka, a Matanić je potom za usporedbu iskoristio i bivšu predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović.

”Meni je sve genijalno što nije Kolinda.”

Nije dugo trebalo da se netko osvrne na Pokosina bivšeg partnera Dikana Radeljaka.

Daliborov pratitelj napisao je: ”Ti si plazila po Radeljaku… Pa šta?”

A Vlatka mu je potom oštro uzvratila: ”A ti si malouman, pa što?”

Foto: Hina