Skandal u Cazinskoj krajini: Nadobudni načelnik iz redova SDA traži uklanjanje čestitke za Božić i Novu godinu

Skandal u Cazinskoj krajini: Nadobudni načelnik iz redova SDA traži uklanjanje čestitke za Božić i Novu godinu

Mersudin Nanić, načelnik općine Bužima na granici s Hrvatskom najavio je uklanjanje čestitke za Božić i Novu godinu s panoa u središtu općine tvrdeći da se radi o provokaciji, što su oštro osudili iz HNS-a BiH.

Nedugo nakon što je jučer postavljena čestitka u središtu Bužima koju su uputili premijer Unsko-sanske županije Mustafa Ružnić i predsjednik Skupštine Razim Halkić, na svome profilu na Facebooku reagirao je načelnik općine Nanić navodeći da će plakat biti uklonjen zbog prigovora više mještana, javlja N1.

“Kako je plakat doživljen kao provokacija i neprimjerenog je karaktera za Bužimljane želim kazati da će biti uklonjen jer ne priliči ni mjestu ni vremenu. Općina će uplatiti sredstva da se isti makne ili zamijeni drugim. Poštujemo svakoga i svačije, ali svoje ne damo”, napisao je načelnik općine Bužim koji je i član vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije.

Iz Hrvatskog narodnog sabora BiH u utorak su ocijenili kako je ova poruka načelnika općine najbolji pokazatelj kako SDA vidi ‘modernu i građansku’ državu BiH.

“Ovakve reakcije su živi dokaz i primjer ‘moderne i građanske’ države kako je očigledno promišlja SDA. To je valjda taj primjer jednakopravnosti i suverenosti s kojom bi trebali pristupiti EU, a božićna čestitka je vrijeđanje”, naveli su iz Hrvatskog narodnog sabora koji okuplja hrvatske stranke u BiH.

Oni očekuju da će SDA i načelnik Nanić uputiti ispriku zbog ovoga sramotnog ispada.

“Ne katolicima niti nekome Hrvatu, nego svim normalnim ljudima u Bosni i Hercegovini, bez obzira kojem konstitutivnom narodu ili konfesiji pripadali”, naveli su iz HNS-a BiH.