Umrla je prva supruga Donalda Trumpa: Poznat je i uzrok smrti

Umrla je prva supruga Donalda Trumpa: Poznat je i uzrok smrti

Ivana Trump, bivša supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, umrla je u 74. godini života, objavio je ABC News prenoseći izjavu njezine obitelji.

– Naša majka bila je nevjerojatna žena. Snažna u poslu, sportašica svjetske klase, ljepotica, brižna majka i prijateljica.

– Svašta je preživjela. Pobjegla je od komunizma i prigrlila ovu zemlju. Učila je svoju djecu da moraju biti odlučni, čvrsti i suosjećajni. Jako će nam nedostajati, navodi se u priopćenju njezine obitelji.

Prema navodima ABC Newsa, vjerojatno je preminula od srčanog zastoja. Nešto iza 12.30 bolničari su u stanu na Upper East Sideu, gdje je živjela Ivana Trump, pronašli 73-godišnju ženu, javlja Jutarnji list.

Ivana je bila prva supruga Donalda Trumpa. Imali su troje djece, Donalda Jr., Ivanku i Erica.

Ivana i Donald su se vjenčali 1977., a u braku su bili do 1992. godine.

U priopćenju na svojoj platformi Truth Social, Donald Trump napisao je u povodu smrti bivše supruge da je Ivana bila ‘divna, lijepa i nevjerojatna žena koja je vodila sjajan i inspirativan život‘.

– Bila je jako ponosna na svoje troje djece, Donalda Jr., Ivanku i Erica. Bila je jako ponosna na njih, kao što smo svi mi bili jako ponosni na nju, napisao je.

Rođena je kao Ivana Marie Zelníčková u komunističkoj Čehoslovačkoj. Napustila je domovinu 1970-tih godina.

Godinama je radila u Trumpovom poslovnom carstvu kao viša izvršna direktorica. Pomogla je u dizajniranju interijera za hotel Grand Hyatt i Trump Tower. Također je napisala nekoliko bestselera i dizajnirala vlastitu liniju odjeće.

Prije tri godine Ivana Trump boravila je u Zagrebu, a jedan od glavnih razloga posjeta je bila operacija očiju koja je uspješno izvedena u zagrebačkoj Klinici Svjetlost. Ranijih godina je na natjecanju za Miss Universe Hrvatska bila počasna gošća.

Foto: Hina