Velika pobjeda Novaka Đokovića: Ne mora se cijepiti, ide na turnir u Australiju

Velika pobjeda Novaka Đokovića: Ne mora se cijepiti, ide na turnir u Australiju

Novak Đoković je konačno razriješio najveću tenisku dilemu koja je “mučila” svijet posljednjih tjedana , pa i mjeseci: igraće na Australian openu!
Novak je danas objavio da ide u Melbourneu i da će braniti trofej na prvom Grad slamu nove sezone, koji se održava od 17. do 30. siječnja.

Srpski tenisač je dobio medicinsko izuzeće od organizatora, a o putovanju u Australiju obavijestio je javnost objavom na Instagramu,javlja Blic.


Prema važećim pravilima, svi igrači moraju biti cijepljeni protiv kovida-19 kako bi se natjecali u Melbourneu. Međutim, s obzirom na to da postoji određen broj tenisača na čelu s Đokovićem, koji odbijaju da se izjasne po pitanju cijeljenja, za njih je pripremljen “poseban tretman”.

Direktor Australian objasnio je proceduru odobravanja medicinskog izuzeća za tenisače.

Svaki sportista koji dolazi u Australiju mora da bude cijepljen i da ima dokaz za to, ili da ima uspješnu prijavu za medicinsko izuzeće od cijepjenja.

Novak je odluku o odlasku na Australia open objavio na Instagramu:

Sretna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da njegujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti. Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspješne sezone 2021. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedjelja takmičenja. Hvala svima na podršci! Idemooooo ‘22 – napisao je Novak uz fotografiju s aerodroma.