Srpski analitičari se obrušili na Matejeve prijatelje koju su kasno prijavili nestanak: Evo njihove analize

Srpski analitičari se obrušili na Matejeve prijatelje koju su kasno prijavili nestanak: Evo njihove analize

Prijatelji Mateja Periša (27) iz Splita vjerojatno su odugovlačili s prijavom njegovog nestanka jer su te večeri svi bili pod utjecajem nedozvoljenih supstanci, smatra predsjednik Sindikata policije i policijskih starješina Blažo Marković.

Tijelo bi trebalo isplivati poslije pet ili šest dana. Još se vodi kao nestao. Sva pamet nam sad dolazi iz Hrvatske i oni kažu da trebamo ispitati njegove prijatelje. Naša policija je iskusna u tim stvarima. Naravno da je čudno što su čekali 12 sati da prijave slučaj. Možda su čekali da se očiste tijela od alkohola i nekih drugih supstanci. Vidjeli smo na snimkama da je poslije trčao. Policiji je imperativ da nađe mladića – rekao je predsjednik Sindikata policije i policijskih starješina Blažo Marković u jutarnjem programu Kurir televizije.

Forenzičar Dušan Keckarević smatra da je sve manja vjerojatno da možemo govoriti o Mateju kao nekome tko je među nama. Traže se nove snimke i istražni pravci. Na osnovu snimaka pratite moguće pravce gdje je otišao. Mogli smo analiziratiDNK ako je recimo pipnuo ogradu i vidjeti je to stvarno on. Bitno je i vrijeme koje prođe od trenutka kad ste dobili informaciju do trenutka kad izuzimate tragove – rekao je Keckarević.

Marković navodi da postoji nada da je mladi Splićanin živ. Njegovi prijatelji su poslije 12 sati prijavili nestanak. Policija je krenula odmah iako treba proći 48 sati. Angažirano je mnogo policije što znači da postoji volja da se to riješi. Mislim da postoji nada da je živ – rekao je Marković i naglasio da smatra da su prijatelji nestalog mladića imali nedozvoljene supstance te su se bojali da ih policija poslije prijave nestanka ne bi pretresala.
Keckarević je naglasio da je činjenica da su zakasnili s prijavom.

To su mladi ljudi. Došli su da se provode i nitko ne zna do podne gdje se nalazi. Sve te zakašnjele reakcije smetaju istrazi. Protok vremena slabi informacije – rekao je forenzičar i naglasio da su prijatelji Mateja Periša sigurno shvatili da je njegov kaput ostao u garderobi.


Marković dodaje da mu nije jasno kako prijatelji već poslije sat vremena nisu primijetilii da ga nema.

Zajedno su došli. Čudno je da ga poslije sat vremena nema za stolom. Nije mi to jasno. Vidimo na snimkama da je možda trčao za djevojkom. To je sad sve pitanje. Javnost je toliko zainteresirana zato što je mladić iz Hrvatske. Ne daj Bože da nam nestane neki Amerikanac – navodi Marković.

Matej Periš (27) iz Splita, podsjetimo, nestao je u noći između 30. i 31. prosinca nakon izlaska iz beogradskog kluba “Gotik” kad mu se izgubio svaki trag.